Alex Gopher in de studio met Air

Partyscene Redactie | 23 januari 2007
headlines

Franse producers pakken oude samenwerking op

Het nieuwe album van de Franse producer Alex Gopher is af. Dit keer geen housealbum, maar een frisse popplaat die tevens bruikbaar is voor op de dansvloer. De cd, simpelweg Alex Gopher genaamd, ligt eind februari in de winkel.

 

Air helpt Alex Gopher een handjeAlex Gopher is één van de pioniers van Franse housestroming. Hij was betrokken bij het invloedrijke Superdiscount-project van Etienne De Crecy en scoorde met ‘The Child’ een dijk van een clubhit. Daarnaast maakte hij vele remixen, o.a. van Jamiroquai, Bootsy Collins en Sly & Robbie. In '99 verscheen het enige soloalbum tot nu toe van Gopher: You, My Baby & I

Het geluid op het nieuwe album van Gopher heeft raakvlakken met de muziek die hij eind jaren tachtig met Air onder het Orange-pseudoniem heeft gemaakt. Net als in die goede oude tijd stond het Air-duo hun maatje bij tijdens de productie van zijn nieuwe album, evenals zangeres Helena Noguerra en Nouvelle Vague-gitarist Olivier Libaux. Het resultaat is een frisse collectie dansbare popsongs met een glasheldere sound.

Ook de nieuwe plaat van Air komt binnenkort uit. Op 5 maart verschijnt Pocket Symphony. De eerste single is'Once Upon A Time', te beluisteren op de MySpace-pagina van het Franse duo.

Alex Gopher

Air

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws