IFFR: Music Please!

Partyscene Redactie | 22 januari 2007
headlines

          Mysterieuze sciencefictionfilm Daft Punk          
          Daft Punk is ook present via een mysterieuze sciencefictionfilm          

Muziek en film zijn goede vrienden van elkaar. Vaak versterken ze elkaar, zoals te zien is aan het opwindende gebruik van popsongs door bijvoorbeeld Martin Scorsese of Quentin Tarantino. In het verleden zijn regelmatig films vertoond waarin de muziek zelf centraal stond. Dit jaar is er een bescheiden maar swingend programmaonderdeel aan gewijd: Music Please!

In Music Please draait het overigens niet alléén om muziek: de films zelf zijn ook interessant. Zo is er een concertregistratie van The Beastie Boys te zien: Awesome; I Fuckin’ Shot That!, gefilmd door vijftig Beastie-fans die een camera in handen gedrukt kregen om een optreden in Madison Square Garden te filmen. Dat leverde een uiterst vitale film op, die niet zo gelikt oogt als reguliere concertregistraties.

Een gefilmd concert van de Nederlandse groep The Ex is te zien in Building a Broken Mousetrap, waarin de stampende punk van de band goed past bij de filmstijl van Jem Cohen. Deze Amerikaanse regisseur maakte eerder onder meer videoclips voor REM en een documentaire over de groep Fugazi.

Daarnaast is er een documentaire te zien over het Britse popfenomeen Pete Doherty (Arena: Pete Doherty), een mysterieuze sciencefictionfilm van de Franse cultband Daft Punk (Daft Punk’s Electroma) en - onder voorbehoud - Wattstax, een unieke concertregistratie van diverse muzikanten van het Staxlabel (Isaac Hayes, The Staple Singers, Abert King, Rufus Thomas) die in 1972 optraden in een megastadion - een soort Woodstock voor de zwarten, en een opzwepend politiek statement ineen.

International Film Festival Rotterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws