Laurent Garnier weer op de planken

Partyscene Redactie | 17 januari 2007
headlines

Franse technoheld weer de studio in

Laurent Garnier heeft het een tijdje rustig aan gedaan, maar vanaf februari maakt hij als live-artiest de clubs weer onveilig. Samen met saxofonist Philippe Nadaud, keyboardspeler Benjamin Rippert en vj-team Le Projectioniste, geeft hij de komende weken optredens in onder meer Leuven, Londen en Munchen.

Laurent Garnier heeft het stof van zijn studioapparatuur geblazen en is weer aan de slag gegaan.Eén van de langst meedraaiende technoartiesten bracht in 2004 het experimentele album The Cloud Making Machine uit. Daarop stond maar weinig materiaal waarmee hij zijn live-shows kan vullen. Daarom besloot de Fransman het wat rustiger aan te doen. Hij werkte een paar dj-boekingen af, ging vorig jaar op 'zomerkamp' met Bugge Wessetoft en stelde samen met Carl Craig de compilatie Kings of Techno samen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Laurent Garnier heeft het stof van zijn studioapparatuur geblazen en is weer aan de slag gegaan. Resultaat is een aantal gloednieuwe tracks waarmee hij, naar eigen zeggen, de technoliefhebbers weer om zijn vingers zal winden. Of de Fransman ook binnenkort weer naar Nederland komt, daar is nog niets over bekend. Een live-show op Lowlands zit er misschien wel in, aangezien Mojo exclusief zijn boekingen in Nederland verzorgt.

Meer data van optredens vind je op de site van F Communications

L2P-interview Laurent Garnier

Laurent Garnier

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws