Maassilo twee weken dicht na schietpartij

Partyscene Redactie | 31 december 2006
headlines

'Laagdrempelige urbanfeesten verzieken het voor Now & Wow'

          Ted Langenbach houdt het voor gezien in de Maassilo. Samen met zijn figuranten zoekt hij naar nieuwe locaties om Now & Wow weer te veranderen tot het succesvolle party-concept dat het jarenlang geweest is          

De Maassilo in Rotterdam, waar in de nacht van vrijdag op zaterdag een dodelijke schietpartij plaatsvond, gaat twee weken dicht. Dat hebben de gemeente en directie van de horecagelegenheid besloten. Daarmee gaat het Oud & Nieuw-feest ‘Let’s start 2007’ niet door. Mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug.

Burgemeester Opstelten wil eerst uitgezocht hebben of alle veiligheidsmaatregelen in en rond de discotheek tijdens de schietpartij in orde waren. Dat heeft een woordvoerder van de Gemeente Rotterdam laten weten. Als blijkt dat de organisatie van de Maassilo niets te verwijten valt, doet de voormalige Graansilo vanaf 13 januari gewoon weer dienst als club. 

Ook dr. Lektroluv baalt als een stekkerDe politie kan nog maar weinig zeggen over de aanleiding van het schietincident na afloop van een door Partypeeps2000 georganiseerd evenement. Een kogel raakte een 25-jarige uitsmijter. Hij ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Een andere kogel trof een 27-jarige bezoeker. Hij was op slag dood.

Tot oudejaarsdag hebben Now & Wow, Treetz en Electronation tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor het oudejaarsfeest ‘Let’s start 2007’. “Er is ons de mogelijkheid geboden om het feest in Nighttown te laten plaatsvinden,” zegt een aangeslagen Langenbach. “Alleen passen daar slechts 1800 mensen in, terwijl er al 3200 kaarten zijn verkocht.”

Voor de Rotterdamse partyorganisator, die toch al kan terugkijken op een slecht jaar, komt de afgelasting op een zeer ongunstig moment. Hij stopt met het organiseren van Now & Wow-clubavonden in de Maassilo, uit onvrede over het verhuurbeleid van de locatie in Rotterdam-zuid. “Deze laagdrempelige urbanfeesten in de Maassilo verzieken het voor Now & Wow. Bovendien maakt de horecacultuur in de Rotterdamse clubs, waar iedereen tegenwoordig maar een feest mag organiseren, de dancescene kapot.”

Now & Wow

Treetz

Electronation

Maassilo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws