Nick Warren mixt dertigste Global Underground

Partyscene Redactie | 19 december 2006
headlines

          Zeventiende mixalbum Britse routinier          
          Alleen de allerbekendste dj's mogen rekenen op een mixklus voor Global Underground          

Het begon in '97 in Praag. Daar mixte de Britse dj/producer Nick Warren, ook bekend als producer van Way Out West, zijn eerste aflevering van Global Underground. Negen jaar later is hij in de gelegenheid gesteld om alweer zijn zevende dubbel-cd voor de vermaarde compilatieserie samen te stellen en te mixen. Dit keer opgenomen in Parijs.

 

Begin jaren negentig komt de dj-carrière van Nick Warren in een stroomversnelling terecht als hij de Britse band Massive Attack tijdens een Amerikaanse tour begeleidt als supporting-dj. Met zijn sfeervolle mix van dub, hiphop en acid house is het feest al losgebarsten voordat de bandleden van Massive Attack een noot hebben gespeeld. Deze leerzame stage is het begin van een glansrijke carrière. Hij houdt er een residentie in club Cream aan over en richt met Jody Wisternoff niet veel later zijn eigen band Way Out West op. Het duo maakt drie albums: Way Out West ('97), Intensify ('01) en Don't Look Now ('04). Muziek die je kunt omschrijven als zweverige, door ambient en breaks beïnvloede house. Zijn geluid als dj, op de maar liefst zestien mixalbums die hij tot nu toe samenstelde, is wat steviger.

Nick Warren heeft zijn zevende cd voor Global Underground gemixtHet concept van Global Underground - misschien wel de meest bekende serie mixalbums ter wereld - is duidelijk: voor elke editie kiest het label een wereldstad (en -dj) uit om via een dubbel-cd het clubleven onder de aandacht te brengen. En de cd’s vliegen als warme broodjes over de mondiale toonbanken. In Amerika, Australië, Japan, Europa, overal is Global Underground een begrip. Was er een aantal jaar geleden nog sprake van een faillissement, anno 2006 gaat het ze weer behoorlijk voor de wind.

Alleen de allerbekendste dj's mogen rekenen op een mixklus voor Global Underground en het snoepreisje dat erbij hoort. Zo werden dj’s als Deep Dish, John Digweed, Darren Emerson en Danny Tenaglia, net als Warren meerder keren, aan het werk gezet. 


In navolging van Praag, Brazil, Budapest, Amsterdam, Reykjavik en Shanghai, vertrok Warren onlangs naar Parijs om daar het clubleven vast te leggen op twee schijfjes. Dat heeft geresulteerd in een mixdubbelaar met de volgende titels:

CD 1

1. Space Gypsies - “After ”

2. Tripswitch - Strange Parallels

3. Audioglider - Zusammenallien

4. Nove - Seadtives

5. Audioglider - Whiskers

6. Joey Fehrenbach - Being Around You

7. Justin Robertson - Revtone (Ulrich Remix)

8. Tripswitch - Roll Your Own

9. Cates and DPL - Living In A

10.Aurturus - Lonely Planet

11.Joey Fehrenbach - Behold

CD 2

1. Augus - I Miss

2. Blue Fountain - Sweep

3. Zur-Face - Cosmopolitan Drink

4. Essenvee - Head Down (Jay P Remix)

5. Pole Folder - B Side

6. 16BL - Neptune

7. 16BL - None Verbal

8. Habersham and Kazell - Paradise Rockers

9. Moldan & Ismae - Fivefivezero

11.Milka Kuisma - One Morning By The Riverside

12.Ohmna - I'm Lost

13.Eelke Kleijn - 8 Bit Era Dub

14.Tannen - Blackout

Nick Warren

Global Underground

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws