Grand Master Flash niet naar Nederland

Partyscene Redactie | 13 december 2006
headlines

ID3000 Festival afgelast

Het programma is opgebouwd rondom Grandmaster Flash. Als er één dj is die de titel ‘levende legende’ mag dragen, dan is hij dat wel. Foto: Jos Kottmann

Laatste nieuws: Het ID3000 festival is vandaag om vooralsnog onbekende redenen afgelast. Uitleg van de organisatie volgt zo snel mogelijk.

Op 16 en 17 december vindt in het Amsterdamse Pakhuis De Zwijger het tweedaagse ID3000 festival plaats. Het evenement draait om de clash tussen subculturen op het gebied van muziek, dans, mode, kunst en technologie. Headliner is niemand minder dan hiphoplegende Grand Master Flash. 

ID3000 is bedoeld als jaarlijks terugkerend evenement waarbij internationaal toptalent gemixt wordt met Nederlands talent. Naast Grand Mater Flash staan C-Mon & Kypski, Hitmeister D, Jawat, Mr. Speak, Eduardo en Flexican op de planken. Niet alleen voor een optreden, maar ook voor een debat met het publiek. En terwijl de acts hun muziek laten horen, is er ook kunst in andere vorm te ontdekken op ID3000. Graffiti en hiphop zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vandaar dat graffitiartiesten als Shoe, Delta en Machine in het Pakhuis aanwezig zijn om een creatieve bijdrage te leveren aan het festival.

Het programma is opgebouwd rondom Grandmaster Flash. Als één dj de titel 'levende legende' mag dragen, dan is dat Grandmaster Flash. De in 1958 geboren Josseph Saddler verwierf wereldfaam met tijdloze hits als ‘The Message’ en ‘White lines’ en introduceerde in 1976 de zogenaamde quick mix - een techniek die later scratchen zou gaan heten. De in 1981 uitgekomen plaat ‘The Adventures of Grandmaster Flash on the wheels of steel’, waarin hij onder meer samples van Blondie, Chic, de Sugarhill Gang, en zijn eigen Furious Five verwerkt, is tot op de dag van vandaag een blauwdruk voor het werk van dj’s over de hele wereld.


Wat: ID3000 @ Pakhuis De Zwijger, Amsterdam
Wanneer: 16 en 17 december

Hoeveel: zaterdag: 17,50 / zondag 12,50.Passe-partout : 25,-


Meer info: ID3000

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws