Ninja Tune lanceert videokanaal op Second Life

Partyscene Redactie | 12 december 2006
headlines

Ninja TV zendt gratis video’s uit

Het Britse label Ninja Tune van Coldcut gaat een videokanaal lanceren in de online virtuele wereld van Second Life. Het kanaal zal gratis video’s uitzenden van Ninja Tune-artiesten als Roots Manuva, Coldcut, Spank Rock, Bonobo, Cinematic Orchestra en Mr Scruff.

Ninja Tune TV - bekijk gratis videoclips op Second LifeSecond Life, met momenteel anderhalf miljoen dagelijkse gebruikers, is een virtuele wereld waar je als ‘character’ doorheen kan lopen, bouwen, chatten en spelletjes spelen. Het is een van de grootste ‘metaverses’, oftewel kunstmatige omgevingen. Ook politieke partijen hebben onlangs campagne gevoerd op Second Life, en Suzanne Vega heeft een online concert gegeven.

Ninja Tune heeft een zeer succesvol jaar achter de rug. Dat begon in januari al met de release van Coldcut's album Sound Mirrors, met daarop de hit ‘Walk A Mile in My Shoes’ ft. Robert Owens (ook bekend van de remix van Henrik Schwarz). Al snel volgden meer uitstekende studioalbums, waaronder die van Daedelus, Spank Rock, Bonobo en Yppah (onze cd v/d week).

Single-releases op Ninja Tune, een zeer visueel ingesteld label, gaan altijd vergezeld van originele video’s met grappige animaties. Vandaar de stap naar ‘Ninja TV’. Het nieuwe videokanaal op Second Life wordt over enkele weken gelanceerd.

Ninja Tune

Second Life

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws