Andrew Weatherall neemt elfde verdieping

Partyscene Redactie | 12 december 2006
headlines

Britse pionier op Nederlandse bodem

Op vrijdag 22 december verwelkomt het Amsterdamse 11 weer eens een echte elektronische muziekpionier: Andrew Weatherall. De Britse dj/producer brengt sinds ‘89 onder een kleine twintigtal pseudoniemen zeer vooruitstrevende dansmuziek uit op labels als Warp, Heavenly en Junior Boys Own. Ook hielp hij als producer de legendarische Britse band Primal Scream een handje.

Een dj-set van Andrew Weatherall is zeldzaam. De Brit is extreem kieskeurig met zijn boekingen. Daarom aarzelden de mannen achter 360 niet toen de buitenkans kwam om hem een keer naar Nederland te halenEen dj-set van Andrew Weatherall is zeldzaam. De Brit is extreem kieskeurig met zijn boekingen. Daarom aarzelden de mannen achter 360 niet toen de buitenkans kwam om hem een keer naar Nederland te halen. Als een van de toonaangevende dj’s van de acid housescene in de jaren tachtig heeft hij zich sindsdien steeds in nieuwe interessante avonturen gestort. Als lid van Sabres of Paradise scoort hij in ‘93 met ‘Smokebelch II’ een dijk van een chillout-hit. Later gaat hij de samenwerking met Radioactiveman Keith Tenniswood aan om Two Lone Swordsmen te vormen. Meerdere albums op Warp Records zijn het gevolg. Tegenwoordig is hij als resident in de Robert Johnson club en Fabric te bewonderen. Laatstgenoemde club brengt in 2005 zijn Fabric-compilatie uit. Daarop is te horen dat Andrew Weatherall een enorme muzikale achtergrond heeft, dus verwacht niets minder dan een memorabele avond in 11.

Deze avond wordt gehost door dj’s Patrice Bäumel en Nuno dos Santos. Met emotie en dynamiek weten zij hun publiek telkens te boeien. Bovendien krijgen de bezoekers tijdens elke editie een splinternieuwe mix-cd - tevens te downloaden op www.360-music.org. De 360 filosofie is dansmuziek zonder de tunnelvisie van heersende trends. Geen ‘aanelkaarknoping’ van hedendaagse hits, maar een  avondvullende soundtrack van sophisticated, vaak zeldzame tracks en geluidssporen met als rode draad emotie, groove, dansbaarheid.

Vrijdag 22 december: 360 in 11, Amsterdam
DJ’s Andrew Weatherall, Nuno dos Santos, Patrice Baümel
OPEN WOUND videoperformance by Arnout Hulskamp
Entree 12 euro | 11_ben_je_zelf pashouders 10 euro


360

11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws