Nieuw album Alan Oldham

Partyscene Redactie | 28 september 2006
headlines

Alan Oldham's expositieAlan Oldham, tegenwoordig beter bekend als de tussen Chicago en Berlijn pendelende dj T-1000, heeft een nieuw label in het leven geroepen: XFive. De eerste release is een album van hemzelf: The Art Of Transformation.

Oldham is in Nederland vooral bekend geworden met zijn controversiele striptekeningen in de cd-boekjes en op de platenhoezen van het Djax-label. Eigenaresse Saskia Slegers, alias Miss Djax, brengt begin jaren negentig ook zijn eerste harde compromisloze technoplaten uit. Vervolgens start de in Detroit geboren dj/producer eigen labels als Generator Music en Pure Sonik, waarop hij drie technoalbums uitbrengt.

Op zijn, door hem als lowtempo omschreven, nieuwe cd The Art Of Transformation, combineert Oldham triphop, ambient, electro en experimentele elektronica. Het album dient als soundtrack voor zijn huidige expositie in Los Angeles, waarop een overzicht van zijn artwork te zien is. Wellicht mede daarom zijn er slechts honderd genummerde cd's beschikbaar. Dus als je zo'n uniek album in je bezit wilt krijgen, moet je er snel bij zijn.
Alan Oldham

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws