Waar luistert de redactie naar?

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Tien schijfjes om naar uit te kijken



Trentemoller

De komkommertijd in de muziekindustrie is voorbij. De promo-cd's vallen weer massaal op de deurmat van de redactie. Tot in de late uurtjes zitten de recensenten te zweten aan hun verhalen over de muziek waar wij met z'n allen zo van houden. Wat kun je de komende tijd van ons verwachten? Een overzicht.

We gaan natuurlijk niet meteen alles verklappen, maar het genot dat wij van sommige cd's krijgen, delen we alvast graag met jullie. Vandaar dat we geregeld enkele speciale releases die er aankomen, alvast beschrijven middels een enthousiaste kreet. De complete recensies volgen zodra de cd's in de winkel liggen.

1) Bonobo - Days To Come (Ninja Tune): Delicate combinatie van pop en jazzbreaks die je recht in het hart raakt. (Release: 2 oktober)



Bonobo

2) Clark Body Riddle (Warp). Chris Clark komt ter zake met solide en volwassen elektronica. (Release: 2 oktober)

3) Soul Heaven - Dj Spen & Osunlade (Defected): Spen laat horen dat gospelhouse weer terug is: een ultieme party-cd. Het contrast met Osunlade is groot: de chopstick man gaan diep, heel diep. Maar oh zo mooi. (Release: 25 september)



C-Mon & Kypski

4) Timeless Interpretations (Dopeness Galore): Internationaal bekende producers als Domu, Alex Attias, Kev Brown, Marc de Clive-Lowe en Nederlandse artiesten geven hun moderne interpretaties van exclusieve tracks van bijvoorbeeld Art Blakey, Pharoah Sanders en Chet Baker die het Nederlandse jazzlabel Timeless ooit uitbracht (Release: 22 september)

5) C-Mon & Kypski - Were the wild things are (Penoze): De avontuurlijke Nederlandse draaitafelaars hebben hun blik nog meer op de wereld gericht. Een aanzwengelend allegaartje van stijlen met medewerking van onder meer Pete Philly, Sadat X en Benjamin Herman. (Release: 20 oktober)



Agoria

6) Agoria - The Green Armchair (Different) Volwassen en veelzijdige opvolger van het debuut Blossom uit 2003. Met downtempo headnodders, melodieuze popsongs en een paar stevige dansvloerkrakers laat Sebastien Deveaud je alle hoeken van de kamer zien. (Releas 25 september)

7) Deetron - Twisted (Music Man) Hypnotiserende elektro-techno Detroit-style. Recht in de lijn van King Britt, Derrick May en Duplex. (Releasedatum: 30 oktober)

8) Koop - Koop Islands (!K7): Het Zweedse duo keert terug naar de zwierige balzalen van de dertiger jaren van de vorige eeuw voor een portie onvervalste big band swing. Soms moet je terug gaan in de tijd om vooruit te komen. Ver terug gaan. Het resultaat voelt als een witte kerst in Zuid-Amerika! (Release: 4 oktober)



Deetron

9) Martin Solveig - In the house (Defected): Laat het maar aan Martin over om een lekkere set te mixen! Nieuw en oud, opzwepend of koud, je vindt het allemaal in dit doosje met 3 cd's. (Release: 25 september)

10) Trentemoller - The Last Resort (Pokerflat): Een album vol warme elektronica, meeslepende dubtechno en allerhande gefriemel, gesis, geknetter en gekraak. (Release: 2 oktober)

Houd Love2Party in de gaten voor de recensies van onder meer deze albums!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws