Henrik Schwarz in 11

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Eerste Nederlandse live performance van Henrik Schwarz



Henrik Schwarz

Op zaterdag 16 september is Henrik Schwarz voor het eerst te aanschouwen in een Nederlandse club: het Amsterdamse 11. Organisatoren Ratio? en Teleskope bundelen de krachten voor deze bijzondere avond waarin de hoofdrol is weggelegd voor de Duitse producer.

Ratio?-organisator Jeroen Hofer (a.k.a. Melon) en 11-programmeur Olaf Boswijk hebben al lange tijd de vurige wens om Henrik Schwarz over te halen. Telkens kwam dat er echter niet van. Zelfs het overlijden van de kat van Schwarz gooide roet in het eten.
Schwarz kan gerust een van de meest opmerkelijke producers van de laatste twee jaar genoemd worden. Zijn sound heeft de diepte en soul van het vroege werk van Moodymann, gecombineerd met de moderne elementen van de nieuwe lichting Duitse elektronische muziek.

Zijn platen voor labels als Innervisions, Mood Music en zijn eigen Sunday Music bevatten een aan genialiteit grenzende muzikale inhoud. Dj's draaien zijn muziek net zo gemakkelijk vroeg op de avond als opwarmer of juist diep in de nacht als afsluiter. Met zijn live-sets heeft hij al behoorlijke indruk gemaakt op verschillende festivals, zoals Melt! en Sonne Mond Sterne in Duitsland. In oktober verschijnt van zijn hand de nieuwe DJ-Kicks mix-cd op het prestigieuze label !K7. Op deze cd etaleert Schwarz zijn voorliefde voor oude soul en funk.

11
Henrik Schwarz @ MySpace

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws