DJ Broadcast FM: Love2Party Sessions ft. Rudy

Partyscene Redactie | 9 oktober 2006
headlines

Opa, hoe klinkt nou die housemuziek waar jullie vroeger altijd naar luisterden?Iedere woensdag, deze week tussen 17:00 en 19:00, verzorgt een van de muziekrecensenten van Love2Party een show op het online radiostation DJ Broadcast FM. Deze week is het de beurt aan dj Rudy, die in het dagelijks leven doorgaat als Roelf Jan Duin. Hij stelde een playlist samen die even breed is als zijn muzikale voorkeur: van oud naar nieuw, van bekend naar onbekend, van soul naar house en van hiphop naar new wave. Bij iedere track geeft hij een korte toelichting.

1) 7 Samurai - Marvin

Waar kun je je show beter mee beginnen dan met Marvin Gaye? Juist, een remix van Marvin Gaye, die "I want you" nog mooier maakt dan het al was.

2) Teddy Pendergrass - Close the door
Gladjakker der gladjakker Teddy Pendergrass zit al ruime tijd verlamd in een rolstoel. Tot verdriet van een hoop vrouwen, want zo mooth als Teddy zijn er weinigen.

3) Common feat. Jill Scott - I am Music
Misschien wel de twee beste concerten die ik ooit heb gezien in Paradiso: Common en Jill Scott. Hier doen ze het samen: de titel zegt al genoeg.

4) Q-Tip - Abstractionisms
Waarom Q-Tip's soloalbum "Kamaal the Abstract" nooit officieel is uitgekomen is mij een raadsel: het is een ijzersterk album, waarop rock, blues, jazz en hiphop vloeiend samenkomen.

5) Sister Love - Give me your love (Danny Krivit re-edit)
Als Danny Krivit een gouwe ouwe oppoetst, dan zit het meestal wel goed. En inderdaad, ook hier zit het goed.

6) Roisin Murphy - If we're in love
Ik was altijd al fan van Moloko, maar Roisin Murphy is solo minstens zo goed. Fantastische stem, fantastische artiest, fantastisch nummer.

7) Sunburst Band - Everyday
Disco dood? Hoe kom je erbij? Joey Negro bewijst met zijn Sunburst Band dat disco nog springlevend is.

8) Sharon Redd - Can you handle it? (Francois K. mix)
Als een top-10 zou zijn van platen die ik het meest gedraaid heb, zou deze er zeker instaan. En nog steeds verveelt hij geen moment.

9) Ron Hall & The Mutherfunkaz feat. Mark Evens - The Way you love me (Dim's TSOP remix)
Het hele Salsoul Orchestra werd van stal gehaald voor deze waanzinnige remix. Disco anno 2006: het bestaat nog, en hoe!DJ Rudy


10) Metro Area - Dance Reaction
Ik ben een groot fan van Metro Area. Morgan Geist en Darshan Jesrani geven een elektronische twist aan disco op een manier zoals alleen zij het kunnen: donker, maar zo onvoorstelbaar funky!

11) Isoul8 feat. Rasiyah & Osunlade- Speak your word
Het op Sonar Kollektiv uitgekomen album van Isoul8 vond ik zwaar tegenvallen. Deze track was de enige uitschieter. Want als Osunlade meedoet, kan dat ook bijna niet anders.

12) Mood II Swing - Do it your way
Als je kleinkinderen aan mij vragen "Opa, hoe klinkt nou die housemuziek waar jullie vroeger altijd naar luisterden?", zal ik deze plaat opzetten. Tijdloze houseklassieker.

13) Leela James - My Joy (Quentin Harris Remix)
Deze plaat zit al maanden muurvast in mijn platentas, en ik verwacht dat hij er ook nog wel eventjes in blijft zitten. Superproducer Quentin Harris op zijn allerbest!

14) Truby Trio - New Music (Whignomy Bros. Remix)
Woorden schieten tekort om deze plaat te beschrijven. Hier moet je ook niet over lullen, dit moet je horen. Het liefst op vol volume.

15) Coldcut feat. Robert Owens - Walk a Mile (Henrik Schwarz remix)
Hypnotiserende track, zo bloedmooi dat je er rillingen van over je rug krijgt. Henrik Schwarz is de man van het moment, zoveel is duidelijk.

16) The Cure - Love Song
Over bloedmooi gesproken. Vrolijk word je niet van The Cure, maar dat in treurnis ook schoonheid schuilt, begrijp je bij het horen van dit liedje.

17) Queen Latifah - Hard Times
Rapper, actrice, zangeres: wat is Queen Latifah niet? Dat ze over een gouden keel beschikt, bewijst ze met deze ietwat cheesy, maar prachtige cover van Dr. Buzzards Original Savanah Band.

18) Stevie Wonder - Superwomen (Where were you when I needed you)
"Wat is je favoriete Stevie Wonder nummer?" is eenzelfde vraag als "Van wie hou je meer, van je vader of van je moeder?". Maar deze plaat staat hoog in de lijst.

19) Dionne Warwick - Walk on by
Schaamteloos gejat van Marcel, die zijn show vorige week wilde afsluiten met deze plaat, maar hier geen tijd meer voor had. Maar op zijn beurt jatte Marcel dit van Leroy Rey, die zijn fraaie 'Soulclap' cd eindigt met het prachtige "Walk on by", geschreven door de legendarische Burt Backarach.

DJ Broadcast FM

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws