Het beste van jubilerende Depeche Mode

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Vijfentwintigjarige bestaan gevierd met best off & nieuwe singleLuister alvast naar de best off van Depeche Mode

Het Britse label Mute brengt een best off uit van zijn bestverkopende formatie ooit: Depeche Mode. Bandleden Dave Gahan, Andy Fletcher en Martin Gore hebben zeventien tijdloze tracks geselecteerd die ze in hun vijfentwintigjarige bestaan produceerden. De cd ligt begin november in de winkel, tegelijkertijd met de nieuwe single Martyr.

Tekst: Nico


Hoe had de danswereld er uit gezien zonder Depeche Mode? Specifieker, hoe had de Detroit technoscene er uit gezien zonder Depeche Mode? Het blijft gissen. Maar technopioniers als Carl Craig en Derrick May rekenen de Engelse band Depeche Mode niet voor niets tot hun grootste muzikale invloed. Ook Dave Clarke noemde in interviews al zijn fascinatie voor de electrowave van de band, hij groeide er mee op. Ook de eerste plaat die Speedy J kocht, was er eentje van Depeche Mode, het in 1984 uitgebrachte Master And Servant. Of Luke Slater, die eveneens opgroeide en muzikaal werd gevormd in de jaren tachtig door de Britse band.

Depeche Mode werd in 1980 opgericht, en debuteerde in 1981 als een van de eerste elektronische bands uit de muziekgeschiedenis met de single Dreaming On Me, later dat jaar gevolgd door de singles New Life en, voor velen de meest tot de verbeelding sprekende single van Depeche Mode, Just Can't Get Enough. Een plaat die het op iedere dansvloer nog steeds uitstekend doet. Het was toch wel deze single die het wereldwijde succes van Depeche Mode in gang zette. En met even aansprekende als succesvolle singles als Everything Counts, People Are People, Master And Servant bestormde de band de eerste helft van de jaren tachtig wereldwijd werkelijk alle hitlijsten. Al deze tracks hebben een plekje gekregen op The Best off Vol. 1.

Tracklisting:
1.Personal Jesus
2.Just Can't Get Enough
3. Everything Counts
4. Enjoy The Silence
5. Shake The Disease
6. See You
7. It's No Good
8. Strangelove
9. Suffer Well
10. Dream On
11. People Are People
12. Martyr
13. Walking In My Shoes
14. I Feel You
15. Precious
16. Master And Servant
17. New Life
18. Never Let Me Down Again

Depeche Mode

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws