C-mon & Kypski op ontdekkingsreis

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Nederlandse formatie stuit op barmhartige Marokkaan



Vlnr: Bandleden Daniel Rose, Kypski, Jori Collignon & C-mon

Een half jaar lang lieten de mannen van C-mon & Kypski hun fantasie de vrije loop. Eind 2005 besloten ze hun baarden te laten staan en met een kamper vol ideeen en opnameapparatuur richting Marokko te vertrekken. In de vier weken die volgden werd het derde album Where The Wild Things Are gemaakt.

Het meest concrete product van de reis is nog wel de eerste single 'Bumpy Road', die zijn naam dankt aan de omstandigheden van de opname. Verder is er 'Chocolat', dat onmiskenbaar de sfeer van het Noord-Afrikaanse land laat horen. De track werd geinspireerd door het welkomstcadeau dat de heren bij hun aankomst kregen van een hartelijke Marokkaan: een blokje hasj, een Snickers en een cd. En er is het samenwerkingsverband 'Eyes On The Road' met rockband Voicst, dat ergens tussen Barcelona en Malaga ontstond. Naast de heren van Voicst zijn rappers Sadat X, Pete Philly en Kain, saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective) en The Amsterdam Klezmer Band gestrikt voor een bijdrage.

Ooit liet de groep zich nog gemakkelijk plaatsen in het hokje hiphop/turntablism, maar inmiddels is dat allang niet meer genoeg. C-mon & Kypski verenigt een hele rij genres in zijn eigen geluid: van afrobeat tot elektro, van een psychedelisch klinkende droomtrack wordt simpel doorgeschakeld naar een beukende rocksong. Waar worden klezmer en tango in een nummer naadloos bij elkaar gebracht? Uiteraard alleen bij C-mon & Kypski.

C-mon & Kypski
L2P-recensie Dutch Rare Groove by C-mon & Kypski

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws