Soulvation niet op Lowlands

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Ronald Molendijk: Winnaars Essent Music Award horen op Lowlands



Soulvation

De nieuwe plaat van Soulvation is uit. Als het aan producer Ronald Molendijk ligt, zal de hele wereld dat weten. Wat is dan beter dan een optreden op Lowlands? Soulvation wil graag, heel graag zelfs, maar organisator Mojo moet de Rotterdamse formatie teleurstellen.

Via de nieuwsbrief van Soulvation liet Ronald Molendijk een week terug het volgende weten: "Een paar jaar geleden hebben wij de Essent Music Award gewonnen en daar zijn we behoorlijk trots op. Een dergelijke prijs geeft, behalve eeuwige roem en glorie, ook veel media-aandacht. Deze aandacht zorgt er weer voor dat diverse festivaldirecties onze kant opkijken. En daardoor kunnen wij ons klaarstomen voor het podium om zieltjes te winnen.

Dit jaar is er een mogelijkheid om een bepaalde festivaldirectie eindelijk eens wakker te schudden. Door deze gasten worden wij al jaren genegeerd. Het maakt in de ogen van deze mensen niet uit wat wij presteren in de charts of welk festival we platspelen. We worden er simpelweg niet voor gevraagd. Natuurlijk hebben we al eens geinformeerd waarom we daar niet voor gevraagd zijn. Het was antwoord was: 'Daar krijgen we hier intern de handen niet voor op elkaar'.

Ik, Ronald Molendijk, wil nu even een persoonlijke noot aan deze tekst toevoegen. Het lijkt me lastig om een programma samen te stellen voor een festival. Het is een ondankbare taak, want je moet altijd mensen teleurstellen, bands ontdekken en af en toe de plank misslaan. Ja, het is niet gemakkelijk, maar het wordt nu echt een keer tijd dat deze mensen onze kant opkijken. De programmeurs van dit festival moeten inzien dat ze het in ons geval verkeerd zien.

Ik vind dat wij wel op dat festival thuis horen. Ik wil op onze lijst van podia waar we gespeeld hebben ook Lowlands zien staan. Soulvation moet die kans krijgen. We hebben immers de Essent Music Award gewonnen en daar hoort een optreden op Lowlands ook bij."

Ondanks dat Lowlands-programmeur Maurice Spijker sympathie heeft voor de brief van de Rotterdamse dj/producer, moet hij Soulvation teleurstellen. "Het is een goed verhaal en vol overtuiging geschreven. Toch moeten we passen. We stellen jaarlijks vele bands en artiesten teleur die ook best wel wat voor elkaar boksen. Zo werkt dat nu eenmaal."

Motivated, het nieuwe album van Soulvation, ligt nu in de winkel.

Soulvation
Lowlands

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws