Homelands wordt Lowlands

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Mojo staat machteloos



Lowlands krijgt een Brits broertje

De organisatoren van het toonaangevende Britse dance-festival Homelands, sinds '99 elk jaar in mei gehouden in Winchester, slaan een geheel nieuwe weg in. Homelands, puur gefocust op de dance, verdwijnt. In plaats daarvan is een 'nieuw' concept bedacht: Lowlands.

Dat heeft het Engelse DJ-Magazine in haar laatste issue gepubliceerd. Daarin wordt Melvin Benn, eigenaar van The Mean Fiddler Group (organisator van enkele grote Britse festivals, waaronder Homelands), geinterviewd. "Lowlands wordt een commercieler festival, waar de dance geen overheersende rol meer zal spelen", zegt hij. Net als bij de Nederlandse variant is bierbrouwer Grolsch een van de hoofdsponsors.

Hans van Rompaey van Mojo is op de hoogte van de ontwikkelingen aan de overkant van de Noordzee. "Mean Fiddler is sinds enige tijd lid van de Live Nation groep (voorheen Clear Channel Entertainment). Binnen Live Nation (waar ook Mojo deel van uitmaakt - red) is de afspraak gemaakt dat bedrijven elkaars concepten en merknamen vrij kunnen gebruiken. Lowlands Nederland heeft geen invloed op de invulling en uitvoering zoals Mean Fiddler deze voor ogen heeft."

Love2Party's live-verslag van Lowlands 2005

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws