DVD-documentaire Sasha & Digweed

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Terugblik op Amerikaanse Delta Heavy Tour


Er komt een DVD-documentaire uit van de meest omvangrijke Amerikaanse dj-tour ooit: de Delta Heavy Tour van Sasha & John Digweed in 2002. De opmerkelijke release, die naast beelden vanuit de clubs, interviews met de betrokkenen en dj-mixen opgenomen in 5.1 Dolby Digital bevat, ligt vanaf de tweede week van februari in de winkel.

In zes weken tijd optreden voor 85.000 mensen in alle uithoeken van Amerika? Het is Sasha & John Digweed gelukt, met enige hulp van de Belgisch/Amerikaanse opwarm dj en promotor Jimmy van Malleghem. Laatstgenoemde, die als geen ander beseft waartoe deze heren dj's in staat kunnen zijn, is het brein achter de tour.

John Digweed en Sasha veroveren eind jaren negentig onder het pseudoniem Northern Exposure de wereld met hun dj-sets, producties en mixalbums. Vooral hun mixalbums, ook onder de naam Northern Exposure, gaan als zoete broodjes over de mondiale toonbanken. Ook in Amerika, een land dat in die tijd niet bepaald bekend staat als dance-natie. Daar brengt de Delta Heavy Tour definitief verandering in.

Sasha
John Digweed
Jimmy van M

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws