Dutch Dance Magazine: aanwinst voor de dancescene?

Partyscene Redactie | 11 oktober 2006
headlines

Magazine of reclamebundel?


De cover van de eerste editie
Begin deze maand is de eerste editie van het nieuwe gratis blad Dutch Dance Magazine verschenen. Love2Party bladerde het 'nr. 1 full colour gratis dancemagazine van Nederland' door en vroeg initiatiefnemer Tommy Gerein om opheldering.

Tekst: Marcel


Als je via de website van het blad je adresgegevens achterlaat, krijg je Dutch Dance Magazine zes keer per jaar toegestuurd. Verder is het magazine verkrijgbaar bij maar liefst 2000 steunpunten in Nederland en wordt 'ie uitgedeeld via de bekende flyerbags bij de grote events waar eigenaar Q Promotions zaken mee doet. De oplage van het 36 pagina's tellend blad is vastgesteld op 50.000.

Initiatiefnemer van Dutch Dance Magazine is de 27-jarige Tommy Gerein uit Tilburg. Hij is tevens eigenaar van Q Promotions, een onderneming die zich bezighoudt met drukwerk voor clubs, organisatoren en platenmaatschappijen. Zo kan hij onder meer discotheek De Rechter, X Factor Events en Midtown tot zijn klanten rekenen. Zij, en vele andere bedrijven, krijgen ruimte in het blad. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de artiesten, cd's en party's, waarmee een dance-magazine toch grotendeels gevuld zou moeten zijn. Nu zijn er slechts twee interviews, twee partyrecensies en een party-agenda in gepubliceerd. "Dat is te mager", vindt Gerein. "Dat verandert in de komende editie, waarin we vier of vijf pagina's tekst zullen toevoegen."

Reden voor de lancering van het blad is dat Q Promotions, na geregeld zaken te hebben gedaan met onder meer De Flyerkrant, op zoek was naar een nieuw medium om de advertenties van haar klanten in kwijt te kunnen. "Maar wanneer de advertentiekosten zo hoog zijn dat we voor hetzelfde geld ons eigen blad kunnen drukken, is de keuze snel gemaakt", aldus Gerein. Of Dutch Dance Magazine met die insteek een aanwinst is voor de Nederlandse dancescene, valt te betwijfelen. Maar oordeel zelf, en vraag een gratis abonnement aan via de website van het blad.

Dutch Dance Magazine

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws