Bassie boos om flyer

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Altijd blijven lachen?

Op dringend verzoek van de organisatie is
de Bassie-flyer vervangen door de nieuwe
versie met Howard Komproe

Clown Bassie van het beroemde duo Bassie en Adriaan was op zijn zachtst gezegd not amused toen hij zijn hoofd onlangs op een flyer van de party 'Pimpin' zag staan. Op dit urban event in de nieuwe Rotterdamse club Outland wordt op 1 avond onder 1 dak gecombineerd met urban dj's, live acts en house dj's. "Onterechte boosheid", zegt de vormgever. "Het is juist heel positief bedoeld."

Door: FF Erik


Bedenker Christophe Ribourdouille (Made U Look) legt uit: "Voor de flyer en poster wilden we aantonen dat iedereen Pimpin kan zijn. Daarvoor zochten we naar een beeld van iemand die iedereen kent en niet in eerste instantie met urban of uitgaan wordt geassocieerd. Het liefst zelfs iemand die juist niet hip of stoer is. Dit om het idee extra kracht te geven met een komische uitwerking. Bassie was 1 van de kandidaten en gezien de hype in de USA met het hele clowning en krumping gebeuren, ging de voorkeur naar hem uit vanwege de actualiteit. Maar het had net zo goed iemand anders kunnen zijn, niks persoonlijks tegen Bassie dus."

Bas van Toor zoals hij in het dagelijkse leven heet, dacht hier anders over en op het moment dat de eerste flyers en posters de straten opvrolijkten, belde het management van Bassie. Ze lieten het niet na om gelijk te dreigen met een boete van 10.000 euro als de flyers en posters niet onmiddelijk zouden verdwijnen. Christophe: "Voor iemand die als lijfspreuk heeft Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen zou je toch wel denken dat 'ie tegen een grapje kan."

Komiek Howard Komproe zag er wel de humor van in en stelde meteen een foto ter beschikking, om vervolgens flink gePimpt te worden. Zelfs na het terughalen van de flyers en het overplakken van de posters eist Bassie een fikse schadevergoeding. Terwijl hij in alle waarschijnlijkheid hierdoor juist een hernieuwde populariteit heeft verworven onder de urbanjeugd. Serious About, de organisatie die Pimpin organiseert, stelt nu voor om een aanzienlijk bedrag te doneren aan CliniClowns en hoopt daarmee een positief gebaar te maken en te laten weten dat zij geen kwade intenties heeft.

Bassie's reactie hierop is tot nu toe nog niet bekend. Aanstaande vrijdag vindt de eerste editie van Pimpin plaats in club Outland

Pimpin Party
Clown Bassie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws