G.nius geeft verjaardagscadeau

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Als je niet naar je gasten luistert, ben je niet goed bezig


Darren Emerson probeert zaterdag in Off Corso zijn goede Dance Valley-set te evenaren

Onlangs werd er in ons forum behoorlijk geklaagd over de hoge ticketprijs van 'G.nius Records presents Derrick Carter'. De organisatie vierde met deze eerste aflevering in een serie feesten het 1 jarig bestaan van de opvallende platenwinkel op de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg. Zou G.nius zich door deze kritiek wellicht hebben laten beinvloeden?

Door: FF Erik

In een perbericht dat Love2Party ontving is namelijk het volgende te lezen: "G.nius heeft besloten de prijs van het kaartje voor G.nius Records presents Darren Emerson op zaterdag 8 oktober aanstaande te verlagen van 22,50 euro naar 15,00 euro. De reden hiervoor is dat de partybezoeker in Rotterdam niet gewend is aan een concept waar een welkomstdrankje (champagne), gratis garderobe, gratis toilet en een wel heel bijzondere line-up op een gunstige manier in de kaartprijs is verrekend."

G.nius denkt dus dat de stappers in Rotterdam niet gewend zijn een ticket van 22,50 te betalen. Toch wil ze iedereen kennis laten maken met het, zoals ze zelf zeggen, 'exclusieve karakter van deze avonden'. De 7,50 euro reductie kan gezien worden als een verjaardagscadeau.

"We willen graag benadrukken dat het hier daadwerkelijk om een cadeau gaat. Blijkbaar zijn er misvattingen ontstaan over het zogenaamde winstbejag van G.nius. Hiermee willen wij duidelijk stellen dat deze vier feesten uitsluitend georganiseerd zijn om het eenjarig bestaan van G.nius records te vieren. Om dit tegen kostprijs te kunnen realiseren was een bedrag van 22,50 euro per kaart nodig. G.nius kan zich haar onbekendheid op het gebied van dergelijke feesten in Rotterdam voorstellen, en wil haar gasten dan ook graag tegemoet komen."

G.nius was in Amsterdam al in kleinere kringen bekend om haar exclusieve feesten voor genodigden. Om het eenjarig bestaan van G.nius Records te vieren, geeft ze nu ook vier feesten in Rotterdam. Aanstaande zaterdag is de tweede party in deze serie in Off Corso: 'G.nius Records presents Darren Emerson (ex-underworld)'. Op vrijdag 11 november staat Cevin Fisher op de agenda en op kerstavond 24 december als afsluiter Miss Honey Dijon.

Love2Party stelde enkele vragen aan Patrick Altink van G.nius

L2P: In hoeverre hebben jullie je laten beinvloeden door de meningen die worden geventileerd in diverse dancefora? Als de party goed is, willen de mensen toch best zo'n bedrag neerleggen voor een ticket?

Patrick: "Natuurlijk trekken we ons de meningen die worden geventileerd aan. Als je niet naar je gasten luistert, ben je niet goed bezig. Omdat we zelf weten hoe strak de begroting is opgesteld, vonden we het natuurlijk wel lastig. We verzorgen een bijzonder goede line-up over deze vier avonden. We wijken af van de gebaande paden, maar dat kost geld. Door de onbekendheid van het concept in Rotterdam, zullen we toch eerst iedereen daar kennis mee moeten laten maken. Als de prijs een hindernis is, moet deze worden aangepast. Het is natuurlijk wel jammer om reacties te krijgen van mensen die niet eens geweest zijn. Het is dan een beetje vergelijkbaar met de vraag: "Vind je 40.000 euro duur voor een auto?" Voordat je daar antwoord op kan geven, moet de wedervraag zijn: "Wat voor auto is het dan?" Daarnaast heeft vooral Off_Corso zich de kritieken op het geluid erg aangetrokken. Ze hebben er dan ook alles aan gedaan om dat op te lossen. Het is ook niet leuk om boven een foto van Derrick Carter de tekst terug te zien "Op deze muziek valt niet te dansen." Vooral dat als je verderop in het artikel kijkt, het de reactie blijkt te zijn van een bezoeker die dacht op een Urban-avond terecht te komen. Tjsa, dat is dan kritiek waar je maar even niets mee moet doen."

L2P: Blijft de toegangsprijs 15 euro of is deze straks in november en december weer 22,50?
Patrick: "Daar is de discussie nog steeds over gaande. Als we dit zo volhouden, wordt het een hele dure hobby. Deze vier feesten waren heel strak begroot. Juist ter viering van ons eerste jaar G.nius Records, wat we graag met iedereen wilden vieren. Het is jammer dat er verhalen ontstaan over het winstbejag van G.nius. Want het is ons wel duidelijk geworden dat als winstbejag je drijfveer is, je beter niet dergelijke evenementen kunt organiseren. Toen we begonnen met G.nius Events hebben we gekeken naar wat we zelf verwachten als we uitgaan. We hebben kritisch gekeken naar wachtrijen, euro's hier en daar voor toilet, garderobe, uitsmijter. Wij wilden daar van af en dat dan ook bieden aan onze gasten. Maar die kosten blijven bestaan, dus moeten die op een andere manier worden vergoed. Wellicht dat we afstappen van het gratis toilet en garderobe. Indirect betaalt de gast dat dan weer zelf, maar blijkbaar heeft men daar minder moeite mee."De platenwinkel op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam

L2P: Rotterdammers zijn volgens jullie niet gewend aan extraatjes als champagne, gratis garderobe en toiletten. Waar baseren jullie dat op? Is dat in Amsterdam, waar jullie regelmatig feesten geven, dan anders?
Patrick: "In Amsterdam zijn dergelijke extra's natuurlijk ook niet aan de orde van de dag, die hebben specifiek met het concept van G.nius te maken. Het gaat duidelijk meer om de bekendheid met het concept, wat in Amsterdam groter is dan in Rotterdam. Het lijkt wel dat Rotterdammers gevoeliger zijn voor de prijs van het ticket. In Amsterdam hebben onze evenementen een nog exclusiever karakter. Daar geven we evenementen op locaties, waar nog niet eerder een dergelijk evenement is gehouden. Alles moet worden opgebouwd, licht, geluid, horeca, decoratie. Denk aan prachtige locaties als de Koepelkerk, de IJ-toren of de Amsterdam Convention Factory. Met inderdaad een glas champagne bij het ontvangst. We hebben voor de evenementen in Amsterdam een vast bestand van gasten (overigens uit de hele randstad) die elkaar grotendeels kennen en op persoonlijke titel worden uitgenodigd. Zij komen elkaar bij G.nius weer tegen. Dus dat champagne-ontvangst is in zo'n geval een heel sociaal gebeuren. De mensen die bekend zijn met ons concept hebben wel een iets hoger bedrag dan gemiddeld voor een kaart over. Maar zij weten dan ook wat ze van ons kunnen verwachten. We zouden iets dergelijks in Rotterdam ook graag opbouwen."

L2P: Zeg in 1 zin waarom we allemaal op zaterdag 8 oktober naar Off Corso moeten komen
Patrick: "Tsja, in 1 zin. Dan zou het zijn: 'Een hele goede DJ in een hele goede club en aan de prijs kan het niet liggen.' Maar als het wat uitgebreider mag, als volgt. Allereerst vanzelfsprekend om Darren Emerson. Een grote man in onze ogen. Hij is degene die tien jaar geleden Underworld tot grote hoogte heeft gebracht en dat op zijn achtiende. Daarnaast natuurlijk om de Off_Corso zelf. Laten we eerlijk zijn, het is een fantastische club. Het is jammer dat de programmering de afgelopen jaren niet zo eenduidig is geweest, waardoor dat club-gevoel er niet is. Maar ook dat lijkt nu te veranderen. We besteden daar ook nog extra aandacht aan aankleding, zodat het wat chiquer en lichter wordt. Daarnaast kun je je jas afgeven en doorlopen naar een glas champagne. Ook voor het toilet hoeft geen euro gezocht te worden. Wat wij willen bereiken is een clubavond waar iedereen elkaar weer treft. Onder het genot van een glas champagne."

SPECIAAL AANBOD!
Jouke Goslinga van Off Corso heeft voor de forumposters van Love2Party een exclusief aanbod. Hij nodigt tien criticasters, die het hardst riepen dat de prijs te hoog was, van harte uit om te komen kijken en te ervaren hoe de decoratie, de gratis toiletten en garderobe, het welkomstdrankje, en de DJ's zijn. Stuur een mailtje met je kritiek naar Jouke en je bent op zaterdag 8 oktober zijn gast bij 'G.nius presents Darren Emerson'.

Preview G.nius present Darren Emerson
Recensie G.nius presents Derrick Carter
Interview Darren Emerson
L2P-recensie Darren Emerson presents Underwater
G.nius

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws