The Remixes: verzamelserie met een luchtje?

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Rob Boskamp stelt andermans remix-cd samen


Sommige platenmaatschappijen verzinnen van alles om het hoofd boven water te houden in deze barre tijden voor de muziekindustrie. Dit keer is dat Disky Dance, die van een aantal populaire artiesten uit de dance-wereld een verzamel-cd met remixes op de markt heeft gebracht.

Disky Europe, dat dit voorjaar in samenwerking met Rob Boskamp's Fonky Fibe Records het zusterlabel Disky Dance opzette, is in januari met de serie 'The Remixes' gestart. Onlangs kwam het zesde deel uit. In navolging van Tiesto, Ferry Corsten, Armand van Helden, Olav Basoski, Francois K., zijn het de Chemical Brothers die een remix-compilatie in hun discografie kunnen bijschrijven. Of ze zelf op de hoogte zijn van deze cd-release, is nog maar de vraag. Samensteller is namelijk Rob Boskamp, niet de betreffende artiest.

Black Hole, het label van Tiesto, stapte onlangs al naar de rechter. De platenmaatschappij uit Breda zegt geen toestemming te hebben gegeven aan Boskamp om de naam van Tiesto te gebruiken voor deze serie. Om dat te omzeilen had de eigenaar van Fonky Fibe een sticker met 'The number one DJ of the World!!' op de cd-hoes geplakt. Onder de indruk van deze aanklacht is Boskamp niet, aangezien er in een half jaar tijd maar liefst vijf remixverzamelaar bij zijn gekomen.



Tiesto is not amused

Het lijkt er op dat de artiesten in dit geval worden geflest. De consument echter, die op een snelle en betaalbare manier (de cd's kosten elf en een halve euro) aan bijvoorbeeld twaalf vette remixes van Francois K. willen komen, is spekkoper. Underworld, D Train en The Cure, zij en vele anderen worden door de mengtafels van de New Yorkse housegod gehaald. De editie van stadgenoot Armand van Helden, met remixes van artiesten als Tori Amos, CJ Bolland en Nuyorican Soul, mag er ook zijn. En het laatste exemplaar van de Chemical Brothers, waarop onder anderen The Prodigy, Primal Scream en Method Man er aan moeten geloven, is zeker geen miskoop. Nou ja, alleen het cd-hoesje is om van te huilen.

Rob Boskamp
Disky
Astral

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws