Cafe Rotterdam opent zijn deuren

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het wordt geen tweede Las Palmas!


Cafe Rotterdam op de Kop van Zuid is omgetoverd in een brede horecagelegenheid met een cafe, restaurant en intieme club. Vrijdag vindt de opening plaats. Wij stelden pr-manager Ruben Cieremans (ex Las Palmas) een aantal vragen.

Door: JRN


Door middel van veel licht en design krijgen het cafe, het restaurant en de club een ruimtelijke uitstraling. Het cafe zal de functie krijgen van een Frans cafe Tabac; een espresso, krantje en sigaretje, waar overigens ook ruimte zal zijn voor een late night drink. Het restaurant, op de eerste verdieping, wordt de plek om te genieten van een Europees georienteerde keuken en een prachtig uitzicht op de Maas.
Naast het dagelijks geopende cafe en restaurant is er een intieme club gebouwd. Met een hoge kwaliteit aan muziek, licht en geluid en de ongedwongen uitstraling probeert club 'Rotterdam' een goede aanvulling te worden op het Rotterdamse nachtleven.

L2P: Is Cafe Rotterdam met het oude Las Palmas te vergelijken?
Ruben Cieremans: "Het wordt geen tweede Las Palmas, omdat de club onderdeel is van een totaalconcept van cafe en restaurant. Er wordt qua programmering dan ook niet gemikt op de house DJ's. Het publiek moet na een funky Prince-plaat ook een Aretha Franklin-nummer kunnen verwachten. En intimiteit staat voorop, we mikken op vierhonderd bezoekers per avond. Mensen die de gezelligheid opzoeken en meer waarde hechten aan kwaliteit op het gebied van muziek, horeca, inrichting, eten en service."


L2P: Heeft Cafe Rotterdam een nachtvergunning?
Ruben Cieremans: "Ja, alleen op vrijdag en zaterdag zijn we tot 04.00 uur open. Alle andere dagen tussen 09.00 en 00.00 uur.

L2P: Is er ook plek voor externe organisaties?
Ruben Ciereman: "Nee. Alleen tijdens Betty Ford Clinic (laatste zondag van de maand) zal club Rotterdam open zijn buiten de clubavonden."

L2P: Wat wordt de muzikale lijn? Kunnen we ook buitenlandse namen verwachten?
Ruben Cieremans: We gaan niet meteen buitenlandse acts boeken. Het publiek moet komen voor de sfeer en niet voor de grote naam die draait. Daarnaast loopt er genoeg talent rond in Rotterdam en omstreken.
Verder profileert Rotterdam zich niet met 1 muziekstijl. We denken niet in hokjes. De locals die komen draaien zijn dj's die toegankelijk kunnen draaien en er een eigen draai aan geven, maar ook niet vies zijn van een vet hitje. Van de Beatles tot Bassment Jaxx. Gezellig maar toch verrassend. Op de vrijdag, genaamd Twist, kan je een blockparty verwachten met een verrassende twist, met onder andere dj's St Paul, Ronny Hammond, S-Dub, Deep Diggin'. Denk aan: Kelis, Talking Heads, Stevie, Bugz, De la Soul en Nancy Sinatra. Op Zaterdag gaan we Beng, de betere classics uit het verleden en heden, onbekommerd dansen met een spannend randje, met onder andere dj's Manga, L Diablo en Frank Woo. Denk aan: Chemical Brothers, Prince, Daft Punk, Missy, Kenny Dope en Chicks on Speed."


Openingsweekend Cafe Rotterdam: Vrijdag: Twist met Dj Thelonius, dj Lucky Dubz, Deep diggin' en MC P-mode. Zaterdag: Beng, met Dj L-Diablo & special guest
Prijzen normale avond altijd 8,-
Discotheque 22,50
Betty Ford Clinic 15,-


Programma oktober:
vrijdag 30 sept st paul
zaterdag 1 okt ronny hammond
vrijdag 7 okt chezz
zaterdag 8 okt frank woo
vrijdag 14 okt deep diggin'
zaterdag 15 okt l diablo
vrijdag 21 okt s dub / ronny hammond
zaterdag 22 okt frank woo
vrijdag 28 okt st paul
zaterdag 29 okt irwan / original discotheque
zondag 30 okt thunder pussy, dd king wannabestar & miss behave
betty ford clinic

Cafe Rotterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws