Unitelife: Een weekend lang clubhoppen in Amsterdam

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

22 Amsterdamse nachtclubs verenigen zich voor een weekend


Onder de naam Unitelife worden voor het eerst in de geschiedenis alle nachtclubs van onze hoofdstad samengesmolten tot een grote club. Ongeacht het deurbeleid, de muziekstijl of doelgroep. Toegang tot een is toegang tot allen. Wie op vrijdag 9 en zaterdag 10 september 2005 uitgaat in Amsterdam krijgt met hetzelfde entreebewijs het hele weekend gratis toegang tot vrijwel alle hoofdstedelijke clubs.

Doel van het Unitelife initiatief is het promoten van Amsterdam als uitgaansstad. De vaak gescheiden scene-tjes binnen het bestaande clubpubliek worden gestimuleerd eens verder te kijken en met de Museumnacht als voorbeeld wil Unitelife daarnaast een nieuw publiek met de Amsterdamse clubscene in contact brengen. Tegelijkertijd wil Unitelife Amsterdam duidelijk maken dat het hier niet alleen een hardwerkende en eerlijke branche betreft maar tevens een serieus te nemen bedrijfstak die ook in economisch en sociaal opzicht essentieel is voor de stad.

Unitelife is in samenwerking met de Gemeente Amsterdam (oud wethouder financien en EZ Frits Huffnagel) opgezet en wordt onder meer gesteund door Hannah Belliot (wethouder Cultuur en Lokale Media), en Anne Lize van der Stoel (stadsdeelvoorzitter, horeca en openbare orde en veiligheid). Naast de Gemeente werkt het marketingbureau van onze hoofdstad; Amsterdam Partners (I Amsterdam) eveneens actief mee aan het initiatief en wordt het project gesteund door de Stichting Nachtwacht Amsterdam (de nachtburgemeester) en Koninklijke Horeca Nederland.



Taxi nodig?

Het systeem werkt als volgt; in het weekend van vrijdag 9 en zaterdag 10 september 2005 verkopen alle deelnemende Amsterdamse clubs/dansgelegenheden als entreebewijs een polsbandje voor 17,50. Met dit polsbandje kunnen bezoekers op zowel de vrijdag als zaterdag gratis naar binnen bij alle deelnemende clubs en krijgt men voorrang op de rij van mensen zonder bandje. De afzonderlijke programmering van de clubs blijft gehandhaafd zodat de identiteit van de clubs gelijk is aan normale weekenden en Unitelife een normale afspiegeling is van de diversiteit in het Amsterdamse nachtleven.

Op zowel de vrijdag als de zaterdag kunnen bezoekers "clubhoppen" bij tweeentwintig dansgelegenheden: 11, Hotel Arena, Cock Ring, Dansen bij Jansen, Escape, Exit, Jimmy Woo, Korsakoff, Marcanti-Kingdom, Melkweg, Ministry, More, NL Lounge, Odeon, Panama, Paradiso, Rain, Sugar Factory, Supperclub, Suppercruise, The Mansion en The Zebra. De Taxicentrale Amsterdam (TCA) steunt het project door een groot aantal taxi's bij de deelnemende clubs in te zetten en de gasten (met polsbandje) voor 2,50 per persoon tussen de deelnemende clubs te vervoeren.

Meer info: UniteLife

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws