Depeche Mode volgend jaar in Ahoy

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Invloedrijke band voor het eerst sinds '93 in Nederland


Zondag 26 maart 2006 is de Engelse formatie Depeche Mode voor het eerst sinds 1993 in Nederland te zien, dat schrijft organisator Mojo in een persbericht naar haar leden. Op een persconferentie in Dasseldorf maakte de band donderdagmiddag de details bekend van hun nieuwe tournee die Depeche Mode ook naar Ahoy' in Rotterdam brengt. De voorverkoop van dit concert start zaterdag aanstaande.

Na het vorig jaar verschenen 'Remixes 81 04' met de hit 'Enjoy the Silence 04', verschijnt dit najaar een nieuw album van Depeche Mode. Dit album is de opvolger van Exciter uit 2001 en alweer het 11e studio album van het Britse trio.

Vernoemd naar een Frans modeblad scoort Depeche Mode, dan nog als kwartet, in eigen land meteen in 1981 met het eerste album en de daarvan afkomstige single 'Just Can't Get Enough'. Deze single bereikt in de live uitvoering in 1985 alsnog de top 5 in Nederland, nadat ze het jaar ervoor met 'People Are People' zijn doorgebroken.

In de jaren erna staat de groep regelmatig in de hitlijsten met hit als 'Strange Love', 'Enjoy The Silence' en 'I Feel You'. Als in 1995 Alan Wilder de band verlaat, besluiten de overige leden Dave Gahan, Martin Gore en Andrew Fletcher als trio verder te gaan.

MTV presents Depeche Mode & support act
Zondag 26 maart 2006
Ahoy', Rotterdam
Entree: 39, 37, 35, 33, 33 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00

Depeche Mode
Alles over Depeche Mode

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws