Miss Monica produceert eerste single

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Zweedse producer Hertz tekent en remixt plaat Miss Monica


In juli is het alweer twee jaar geleden dat de Rotterdamse Miss Monica genezen werd verklaard. Na een indrukwekkende comebacktour, ziet haar dj-leven er anno 2005 weer uit als in haar gloriejaren. Onlangs richtte ze een nieuwe studio in. Dat heeft geresulteerd in haar eerste release: 'Bossamonica', een zomerse, funky tribal houseplaat.

De plaat wordt uitgebracht door het label Q-records van de Zweedse DJ/producer Hertz. Hij verzorgt tevens een remix op de b-kant van de single. Hoe dat precies is gegaan? Monica: "Via Marko, de eigenaar van de platenzaak Triple Vision, ben ik in aanraking gekomen met Hertz, van wie ik al vele platen had gekocht. Hij stuurde mij een stapel promomateriaal op en we hielden contact. Toen ik de track 'Bossamonica' had gemaakt, heb ik hem er een mp3 van gestuurd. Hij was meteen enthousiast en wilde de plaat graag remixen en tekenen voor zijn label Q-records."

Als alles goed gaat, ligt de plaat - waarvan een mp3-sample op haar website is te beluisteren - begin juli in de winkel. "Maar dat kan net zo goed begin augustus worden", zucht Monica. "Laten we hopen van niet, want zo'n zomerse plaat moet je niet uitbrengen in de herfst."

Miss Monica's top 10:
1. DJ Miss Monica - Bossamonica - Original Mix - Q-records 018
2. Dave Angel - Warriors EP - Funk Samurai - Rotation Records
3. Lars Klein - Schlagslatten The Remixes Part 2 - Hertz Remix - LK Records
4. Rutchovs Gardenparty By Rutchov & Vladimir F. - A1 track - XXXFlicks 007
5. Tim Track - Track It Back - Track It Back - Sway Records
6. High Caliber Feat. Frequency - Come Together - Original Mix - Instereo Records
7. Artist Unknown - Hertz Compressed Remix - ELP Records
8. Markantonio - Super Hero EP - Daily Planet - Tortured Records
9. Markantonio - 10.Meantime EP - Digitoxin - AnalyticalTrail
10. The Return Of The Famiglia - Vigivol - Danilo Vigorito Mix - Shake Records

Zaterdag 25 juni vindt de release party plaats in de Utrechtse club Poema. Samen met lokale dj-held Leonardo en de Rotterdamse dj/organisator Perry, zal ze tijdens een drie uur durende set haar typische sound ten gehore brengen. Win vrijkaarten en stuur een mailtje o.v.v. Bossamonica naar Marcel

Miss Monica

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws