Nieuw album Sven van Hees

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Belgische loungekoning lijdt aan Synesthesia


Twee jaar na de release van het album Calypso, is Sven van Hees terug met een nieuwe plaat: Synesthesia. Het verhaal achter de titel van is bijzonder. Sinds Sven zijn geboorte hoort hij muziek in kleuren. Hij nam dat dit altijd voor normaal aan, maar sinds kort weet hij dat dit een naam heeft: Synesthesia.

Ongeveer 1 op de 25.000 mensen wordt met de afwijking geboren, en komt vooral voor bij vrouwen en linkshandige mensen. Sven, die overigens toch echt als jongetje ter wereld is gekomen en rechtshandig is, kwam achter zijn afwijking na een paneldiscussie op het Amsterdam Dance Event, tijdens een interview samen met Carl Craig. Sven vertelde dat hij instrumenten in kleuren ziet; strings zijn voor hem geel en de bas bijvoorbeeld rood. 'Daar heb je weer zo'n maffe Belg', zag je het publiek denken. Maar na een publicatie over deze gebeurtenis, nam een professor contact met Van Hees op en vertelde hem over het fenomeen Synesthesia.


Het baanbrekende debuutalbum Gemini en het twee jaar geleden verschenen vervolg: Calypso

Alle elf nummers op het album hebben allen een eigen kleur en geven een kijkje in Sven's gedachte terwijl hij zo'n muzikaal schilderij aflevert. De singles: 'The Sun Goes Down' en 'Eneas', zijn geschreven door de Nederlandse vocalist/mc Lex Empress. 'Amish Gansta Rappin' bevat teksten van een Amerikaanse rapper die anoniem wil blijven. En Belgische muzikanten Bart Van Huyck (gitaar), Johan Vandendriessche (sax, fluit), Paul Flush (Hammond, Fender Rhodes) en Peter Schneider (percussie), leden van de voormalige Svengali Squad, hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het album.

Synesthesia ligt vanaf 30 mei in de winkel. Sven van Hees draait zaterdag 6 augustus in de Chill op Dance Valley

Sven van Hees

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws