Solar Weekend: nieuw tweedaags festival

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Nieuw tweedaags festival in het zuiden des lands


Extrema heeft er een nieuw kindje bij. Op 13 en 14 augustus vindt het tweedaagse festival Solar Weekend plaats aan het strand van de Roermondse Maasplassen. Voor dit festival richt Extrema zich niet alleen op de dance in al zijn vormen, maar ook op rock en urban. Een combinatie die we op festivals steeds vaker tegenkomen. Deze week maakte Extrema de eerste namen bekend. Met acts en dj's als Freestylers, Kenny Larkin, Johannes Heil en Michel de Hey lijkt het met de programmering in ieder geval in orde.

"Het Solar Weekend Festival staat voor het echte festivalgevoel", vertelt Extrema-directeur Marcel Mingers. "Gewoon lekker feesten en chillen op een zomers festival met een brede programmering boordevol pop, house, rock, techno, reggae en techhouse. En omdat het om een meerdaags festival gaat, heeft het festival natuurlijk ook een kampeerterrein! De Solar-camping ligt aan het water en je kunt er van vrijdag tot en met maandag heerlijk relaxen op het strand."


Johannes Heil

Kenny Larkin

Naast area's en tenten waar van alles te doen is, telt Solar Weekend Festival maar liefst zes muziekarea's. Op het hoofdpodium staan de mainstream hoofdacts geprogrammeerd en de 3FM-tent belicht vooral de "serious music" kant van het festival. Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor elektronische muziek. In de housetent wordt lekker Nederlands geprogrammeerd, met onder meer Victor Coral, Roog en Benny Rodrigues. In de andere area staan internationale zwaargewichten uit de techno/techhouse-scene achter de decks. Ook introduceert MTV haar Art Lounge waar je naar je eigen muziek kunt luisteren en ondertussen een vet kunstproject bewondert. Hierover later zeker meer!

Een klein gedeelte van de programmering is reeds bekend gemaakt door Extrema, maar dit is pas een kwart van de gehele line up. Er zullen nog nog vele grote namen volgen. De volgende namen zijn inmiddels bevestigd:

FREESTYLERS (live) // BRAINPOWER // JOHANNES HEIL *live // MICHEL DE HEY // REMY // BEEF // VICTOR CORAL // ROOG // BENNY RODRIGUES *2 days // KENNY LARKIN // CHUCKIE // QUAZAR *live // BRIAN S // MARCELLA // MATTHEW DEKAY

Solar Weekend Festival
Maasplassen Roermond

Zaterdag 13 augustus 2005 13.00 uur tot 01.00 uur
Zondag 14 augustus 2005 11.00 uur tot 23.00 uur
Camping Vrijdag 12 augustus 12.00 uur t/m maandag 15 augustus 12.00 uur
Tickets (excl.fee)
zaterdag 38,-
zondag 38,-
zaterdag + zondag 58,-
za+zo+camping 68,-

Zaterdag 7 mei 2005 is de voorverkoop via TicketBox en de bekende voorverkoopadressen gestart.

Extrema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws