Melkweg toneel voor informatiedag Buma/Stemra

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Informatiedag in het teken van de rechten van de muzikant


Wist jij dat je geld hoort te krijgen als jouw liedje op de radio wordt gedraaid? Of wanneer het als MP3 online staat? Ooit van plagiaat gehoord? Of heb je wel eens meegespeeld op een CD van iemand anders? Muzikanten die meer willen weten over muziekrechten kunnen op 21 mei op de Muzikantendag in de Melkweg terecht. Buma/Stemra organiseert tijdens de dag drie programmaonderdelen die allemaal zijn gericht op het geven van voorlichting over de auteursrechtelijke vergoeding waar de componist of tekstschrijver recht op heeft.

Tijdens de sessie 'The art of creating' gaat Jan Douwe Kroeske in gesprek met Eric Corton en Michiel Flamman (bekend als J. Perkin en van het SOLO project met Simon Gitsels) over de start van hun carriere. Wanneer is hun carriere als singer/songwriter begonnen? Waar en wanneer schreven zij hun eerste song? Hoe financier je de start van je artistieke carriere? Hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk inkomsten uit je composities haalt? Het dubbelinterview wordt gevolgd door de quiz 'Know your rights'. Eric Corton en Michiel Flamman worden door presentator Jan Douwe Kroeske flink aan de tand gevoeld over hun kennis van het muziekauteursrecht. Degene die na deze quiz nog vragen heeft, kan voor meer uitleg terecht bij de 'Buma/Stemra Copyright Corner'. Medewerkers van Buma/Stemra staan de gehele dag klaar om bezoekers van de Muzikantendag te voorzien van een persoonlijk advies en uitleg over hun auteursrechten.



Jan Douwe Kroeske presenteert 'The art of creating'

Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie die ervoor zorgt dat componisten, tekstdichters en muziekuitgevers geld krijgen als hun werken worden uitgevoerd. Maar Buma/Stemra doet meer dan alleen het verdelen van een redelijke vergoeding onder haar rechthebbenden. Zo is Buma/Stemra een van de hoofdsponsors van de Muzikantendag, een jaarlijks evenement waar de muzikant terechtkunt voor alle vragen die te maken hebben met het vak, of het nou gaat om vragen betreffende marketing en financien of vragen over het beheer van het geestelijk eigendom. Met het ondersteunen van de Muzikantendag onderstreept Buma/Stemra haar betrokkenheid bij de Nederlandse muziek en het stimuleren van nieuw talent.

Interview: 'The art of creating': 12.00 - 12.30, Zaal 1, Cinecenter
Quiz: 'Know your rights': 12.30 - 13.00, Zaal 1, Cinecenter
Buma/Stemra Copyright Corner: 11.00 - 17.00: Oude zaal, Melkweg


In de quiz 'Know your rights' worden Eric Corton en Michiel Flamman door presentator Jan Douwe Kroeske flink aan de tand gevoeld over hun kennis van het muziekauteursrecht. En dat doen ze niet alleen. Beide zijn zij naarstig op zoek naar een assistent die hen hierbij kan helpen. Ken jij je rechten? Wil jij Eric of Michiel assisteren en kans maken op een gloednieuwe iPod? Meld je dan nu aan! Stuur je naam, adres, telefoonnummer (overdag) naar Know Your Rights onder vermelding van 'Know your rights'. De geselecteerden krijgen uiterlijk 2 weken voor de Muzikantendag bericht.

Muzikantendag
Buma Stemra

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws