Reactie Paard op winst Nachttempel Award

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

"Wij vinden het een terechte overwinning"


De Haagse club Paard van Troje is winnaar geworden van Nieuwe Revu's Nachttempel verkiezing. De jaarlijkse verkiezing van beste club van Nederland, georganiseerd door het weekblad Nieuwe Revue, trok ruim 13.000 stemmers. De Haagse club ontvangt naast de Award een geldbedrag van 15.000 euro om de overwinning in haar club te vieren met het Nachttempelfeest 2005. Love2Party stelde directeur Jeroen van de Wiel een vijftal vragen over de overwinning.

L2P: Gefeliciteerd met de Nachttempel Award. Een terechte overwinning?
Jeroen van de Wiel: "wij vinden het een terechte overwinning, vooral om de redenen die door de kenners en het publiek worden genoemd: een brede programmering, kwalitatief goede acts, een goed geluid, goede hospitality en personeel dat er voor gaat."
L2P: Waarin onderscheidt het Paard van Troje zich van de overige genomineerden?
Jeroen van de Wiel: "De al eerder genoemde brede programmering onderscheidt ons van een aantal andere genomineerden. Verder zijn wij ook een poppodium en de crossover tussen live en DJ is wat ons betreft ook een sterk punt."


L2P: Hoe run je een goed geoliede club in een conservatieve stad als Den Haag?
Jeroen van de Wiel: "Als je kijkt naar wat er de laatste tijd op cultureel gebied in Den Haag gebeurt en naar de ontwikkeling van het uitgaansleven, denk ik dat het een achterhaald beeld is dat er niets mogelijk is in deze stad. Sterker nog: er gebeurt heel veel (In Den Haag worden dit jaar de meeste festivals van alle Nederlandse steden georganiseerd!). Daarbij bewijzen de Nachttempelnominatie van zowel Silly als het Paard het tegendeel!"
L2P: Hoe is de relatie met de gemeente Den Haag?
Jeroen van de Wiel: "Goed!"
L2P: Welke andere genomineerde club - Paard van Troje niet meegerekend - zou volgens jullie mogen winnen?
Jeroen van de Wiel: "vanuit chauvinistisch oogpunt had Club Silly's dan mogen winnen, vanuit de brede programmering gezien: Paradiso. Maar Now en Wow en Panama ook, omdat het een close call was. Een politiek correct antwoord, nietwaar?"

De top 10:
1. Paard van Troje (Den Haag)
2. Now & Wow (Rotterdam)
3. Panama (Amsterdam)
4. Paradiso (Amsterdam)
5. Bitterzoet (Amsterdam)
6. 11 (Amsterdam)
7. Off Corso (Rotterdam)
8. Hotel Arena (Amsterdam)
9. Club Silly (Den Haag)
10. Jimmy Woo (Amsterdam)

Paard van Troje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws