3voor12 opent Rotterdamse portal

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Lancering gevierd in Nighttown



De homepage van 3VOOR12 - Rotterdam

Aanstaande vrijdag wordt met een knalfeest in Nighttown de lokaalsite 3VOOR12/Rotterdam gelanceerd. "Wij zijn de eerste met een cartoon!" roept Saskia de Feijter, een van de initiatiefnemers, trots.

Maar toch is ze ook nerveus: "Het is toch een beetje je kindje. Of eigenlijk het kindje van 3VOOR12. Maar ik ben op zijn minst de pleegmoeder." Al met al ging er een half jaar voorbij aan voorbereidingen. "Bij de eerste bijeenkomst werd er meteen genotuleerd. Daarna is het in volle vaart vooruit gegaan en hebben we niet meer teruggekeken. Het is sindsdien eigenlijk behoorlijk steady gebleven."

Om het contact tussen de tientallen vrijwilligers goed te houden organiseerde de kernredactie een open dag. "Dat willen we ook in de toekomst blijven doen. De kernredactie vergadert elke week en heeft de taak de rest te enthousiasmeren." Die redactie bestaat uit De Feijter, Job den Dulk, afkomstig van de Popunie, Riplet Janneke Baken en popfotograaf Daniel Baggerman. De Freijter is inmiddels 'overgelopen' naar de Grote Prijs, maar werkte lang bij Rotown als publiciteitsmedewerker.



Een v/d initiatiefnemers Saskia de Feijter heeft er zin in!

De kernredactie heeft dus goede contacten binnen de Rotterdamse muziekwereld. Die banden kunnen soms lastig zijn als er kritisch verslag moet worden gedaan. De Feijter: "Daarom zijn we ook niet in zee gegaan met Nighttown. Om problemen te voorkomen." Maar echt regels opstellen waar de schrijvers voor 3VOOR12/Rotterdam zich aan te houden hebben wilde De Feijter niet: "Die regels vormen zich wel. Het is een gevoel. Je moet gewoon eerlijk bezig zijn en aanvoelen wanneer je over de grens gaat."

De afgelopen tijd zocht de kernredactie contact met de andere lokaalsites. De Feijter: "We wilden niet opnieuw het wiel uitvinden. We hebben geleerd dat het grootste probleem is om de vrijwilligers vast te houden." Ook werden de andere sites grondig bestudeerd. Maar de Feijter wil geen kwaad spreken over haar collega's. "Ik zag geen slechte dingen op die sites. Wel veel goede. Vooral Utrecht en Den Haag vind ik goed. Zij hebben altijd veel en actueel nieuws."

De Feijter hoop de site zo breed mogelijk te houden. "Net zo breed als 3VOOR12 zelf. En dat willen we weerspiegelen op het openingsfeest vrijdagavond."

Op die avond zullen in Nighttown in een soort festivalsetting de volgende acts aantreden:
- Mono (indie-noise-rock)
- El Bandita (electro-punk performance)
- Tim (VSOP) (hiphop)
- Charlie Dee (singer/Songwriter)

- RUNDFUNK (DJ & vormgeverscollectief)
- El Pino & The Volunteers (country)
- Pluk (ska-funk-punk)
- San Andreas (emo-core)
Om 20.00 uur gaan de deuren open. De entree is gratis.

3voor12 Rotterdam
Bron: 3voor12

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws