Mobiele service voor muziekherkenning

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Ook ringtones beschikbaar


Altijd en overal waar je muziek hoort, direct kunnen weten wat de titel van het nummer is, wie de artiest is en van welk album de track afkomstig is? Dat kan met Music DNA, de eerste mobiele service voor muziekherkenning in Nederland.

Wanneer iemand op de radio, in het cafe of club een onbekende track hoort die hij leuk vindt, of simpelweg niet op de naam van het nummer kan komen, belt hij met zijn mobiele telefoon naar 0900-0759 van Music DNA en houdt zijn telefoon ongeveer 15 seconden in de richting van de geluidsbron. Binnen enkele seconden komt een gratis sms-bericht retour met de titel van het liedje, naam van de artiest en op welk album het nummer staat.

Ook is het sinds begin dit jaar mogelijk om met Music DNA direct de ringtone of de download van het liedje per sms te bestellen en af te rekenen. Het opvragen van een nummer kost 0,70 eurocent. Wordt de track niet herkend dan houdt diegene die het nummer heeft opgevraagd een tegoed.

Music DNA zal een belangrijke informatiebron zijn voor elke muziekliefhebber en zal een geheel nieuw distributiekanaal worden voor digitale muziekcontent. De technologie achter Music DNA is ontwikkeld door het Nederlandse Philips Research en het Amerikaanse Gracenote. Een soortgelijke dienst werd eind 2003 in Spanje geintroduceerd en is sindsdien een ongekend succes met maandelijks 500.000 gebruikers.

Alle info: MusicDNA

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws