Winnaars Grote Prijs van Nederland

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Rotterdamse act Drillem wint in de categorie dance


Op de Finales van de Grote Prijs van Nederland, afgelopen weekend in Paradiso en de Melkweg, kreeg nieuw Nederlands muziektalent de kans om zich te bewijzen voor de jury, de pers, de muziekindustrie en het toegestroomde publiek.

Op donderdag 2 december barstte het feest los tijdens de Dance Finale. Drillem uit Rotterdam mocht in een vol Paradiso de hoofdprijs in ontvangst nemen. Drillem had volgens de jury het meest verrassende, diverse en originele concept. Met een cross-over van verschillende stijlen staan ze met vier benen in deze tijd.

Vrijdag 3 december in Paradiso deden de RnB/Hiphop Finalisten hun uiterste best om het respect van hun publiek te winnen. De zaal stond op zijn kop en de jury koos Typhoon tot de beste. De jury noemde hem een natuurtalent, een goede publieksbespeler, charismatisch en vond zijn raptechniek en skillz bijzonder goed.

Zaterdagmiddag, 4 december brachten 8 Singer/Songwriters het publiek een sfeervolle Finale. De Rotterdamse Charlie Dee bleek de beste want volgens de jury was ze natuurlijk, op haar gemak, overtuigend en had ze een prettig geluid in haar stem. Verder vond de jury het samenspel buitengewoon mooi. 's Avonds verhuisde het Grote Prijs circus naar de Melkweg voor de Pop/Rock Finale. In twee zalen rockten de bands bijna de podia af en lieten ze een voldaan publiek achter. De hoofdprijs ging naar Lemonseven met leden uit o.a. Eindhoven en Utrecht. Zij hebben volgens de jury heel goede composities, krijgen de zaal mee met hun jeugdige enthousiasme, hebben echte liedjes en een bak vol potentie.

Prijzenpakket
Een hele rits prijzen vormt samen de Grote Prijs van Nederland. De winnaar van elke categorie mag zich gelukkig prijzen en gaat naar huis met Euro 5000,-, een jaar lang professionele coaching op zakelijk, artistiek en promotioneel gebied, twee dagen studiotijd in de beroemde Wisseloord Studio's, 500 cd's geperst door Salisbury, een kleine tour en optredens op de grote festivals: Dance Valley, Extrema, Metropolis, Planet Rock, Haganum, Parkpop, Folkwoods, Kwakoe en Noorderslag. Alle Finalisten krijgen van Fabchannel ook nog een professionele meercamera-registratie van hun optreden.

Publieksprijs
Om het publiek ook een stem te geven is er de Publieksprijs. Via deze website kon er de afgelopen maanden gestemd worden op ieders favoriete Finalist. Tijdens de Finales werden stemmuntjes uitgedeeld en liet het publiek op deze manier van horen. Nadat de publieksstemmen bij de internetstemmen waren opgeteld, werd bekend wie er met de Publieksprijs naar huis ging. SUWU3 (Dance), Anderson (Singer/Songwriter), Lemonseven (Pop/Rock), en Yes-R (RnB/Hiphop) namen de cheque t.w.v. Euro 1000,- in ontvangst.

Ntb Beste Muzikantprijs
De Ntb Beste Muzikantprijs t.w.v. Euro 1000,- voor de beste individuele muzikanten ging naar: Dave van den Dries, Drummer van Linked (Dance), Martijn van Agt, Begeleider Charlie Dee (Singer/Songwriter), Jeroen Fredrik, Zager/gitarist van Blend, (Pop/Rock) en Eugene Heuvel, Beatboxer bij Harvey HBM (RnB/Hiphop).

Live uitzending
Via Fabchannel kon je de Finales live volgen maar ook nu nog kan je daar terecht om alles nog eens terug te zien. Niemand hoeft de presentatie van nieuw Nederlands talent te missen. Tune in!

Grote Prijs van Nederland

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws