Nieuwe albums Chemical Brothers en Moby

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Oude dance-rotten ook in 2005 actief!



Moby


Chemical Brothers

Moby en de Chemical Brothers hebben de details bekendgemaakt van hun nieuwe studioalbums die volgend jaar in de schappen zullen liggen. De twee acts lijken niet van hun welbekende repertoire af te stappen, maar werken wel samen met opmerkelijke artiesten.

Het nieuwe Chemical Brothers-album Push The Button ligt op 24 januari in de winkel. Een aantal opvallende gasten is van de partij. Zo verlenen onder andere The Charlatans-zanger Tim Burgess, rapper Q-Tip van A Tribe Called Quest en Bloc Party-voorman Kele Okereke hun vocalen voor het nieuwe CB-album, dat in Nederland vanaf 24 januari in de winkels zal liggen. In totaal staan op Push The Button 11 tracks waarvan 'Galvanize' met Q-Tip de eerste single is.

Mute, de platenmaatschappij van Moby, heeft eveneens een tipje van de sluier opgelicht over het nieuwe Moby-album. "Hotel", zijn vijfde studioalbum, verschijnt op 14 maart en wordt voorafgegaan door een nieuwe single in februari. Het album beslaat het complete muziekspectrum van rustige instrumentale nummers tot warme downtempo jams en van uplifting electro-disco tot ballads. Van de 14 nummers op het album heeft Moby er tien zelf ingezongen, daarnaast zijn er twee duetten met Laura Dawn en twee instrumentale nummers. Het is zijn eerste album zonder vocale samples. Moby speelde ook alle instrumenten zelf in, behalve de live drums die Scott Frassetto voor zijn rekening nam.

Chemical Brothers
Moby

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws