Arrow Kindred Spirits Radio Show

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Kindred Spirits krijgt radioshow bij Arrow FM


Eric Roberson @ Kindred Spirits Weekender
tijdens het Amsterdam Dance Event

Woensdag 24 november a.s. start op Arrow 90.7 FM het nieuwe radioprogramma "Arrow Kindred Spirits Radio Show", een programma waar dj KC Funkaholic samen met mc's en hosts Femi en Murth Man-o-script de muzikale lijnen uitzet. Deze wekelijkse non-traditionele radioshow is een twee uur durend programma (22.00 - 24.00 uur), waarin KC Funkaholic vol bezieling diverse genres muziek uit verschillende tijdperken en van alle werelddelen laat horen: van Latin, melodieuze Afrobeat en soulvolle Hiphop tot de meest a-syncopische Broken Beat. In het tweede uur zal Kc Funcaholic met regelmaat nationale en internationale gasten ontvangen en zullen tevens samenvattingen te horen zijn van de beste Kindred Spirits/Paradiso-concerten. Zo worden de komende weken compilaties uitgezonden van verschillende concerten van het Kindred Spirits Weekender, zoals Eric Roberson, Ty, FreeSoul, Peven Everett, Heavy en Sa-Ra creative partners.


Kindred Spirits laat al een tijdje van zich horen en de oprichters blijven verrassen. In korte tijd hebben zij een vaste stek verdiend in Paradiso Amsterdam en de harten gestolen van vele liefhebbers. In de muziektempel presenteert Kindred Spirits sinds 2000 op de maandelijkse clubavond diverse artiesten, zoals Mark de Clive-Lowe, Dego, Phil Asher, Fertile Ground en Viktor Duplaix. Als clubavond overschrijdt Kindred Spirits muzikale en culturele kaders door muziek en beats met een universele dimensie samen te brengen. Naast de maandelijkse clubavond in Paradiso, het onlangs georganiseerde Kindred Spirits Weekender en het platenlabel Kindred Spirits is er nu dus ook de wekelijkse radioshow op Arrow 90.7 FM.

Kindred Spirits Label
De muzikale ontdekkingsreis van Kindred Spirits oogstte grote belangstelling in het buitenland en resulteerde tevens in het gelijknamige label Kindred Spirits. Vanaf de eerste release in november 2002 (een bewerking van Sun Ra's "Saga of Resistance" door Theo Parrish) wordt het label nauwlettend gevolgd en gesteund door gezaghebbende journalisten, deejays en muzikanten.
Vorig jaar werd op het Amsterdamse Kindred Spirits-label een Sun Ra dedication album uitgebracht. Dit eerbetoon oogstte internationaal veel lof en haalde zelfs de New York Times. Bovendien werd het album door Gilles Peterson van BBC Radio Worldwide, uitgeroepen tot een van de beste albums van het jaar en nomineerde hij Kindred Spirits tot "Label van het jaar". De nieuwe release van "Build An Ark", is reeds uitgeroepen tot album van het jaar, door KindaMuzic.

Arrow 90.7 FM is 25 maart jl. in de lucht gegaan en is sindsdien 24 uur per dag, zeven dagen per week in de helft van Nederland via de ether te beluisteren en via de kabel in ca. 2,7 miljoen huiskamers. De zender heeft al een behoorlijk marktaandeel opgebouwd van circa 2%. Naast Arrow Rock Radio, die in december 1996 begon met uitzenden, is Arrow 90.7 FM de tweede zender van de Arrow Media Group.

Arrow FM
Kindred Spirits

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws