San Francisco krijgt eigen Love Parade

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Amerikanen klaar voor dance-optocht



De Golden Gate Bridge ligt niet op de route

'Wat in Belijn kan, kunnen we in San Francisco ook', moeten de organisatoren achter het Amerikaanse zusje van de Duitse Love Parade hebben gedacht. Op zaterdag 2 oktober zal er een heuse optocht van trucks door de stad aan de US-westcoast trekken met dj's als Paul van Dyk, Adam Beyer, Christian Smith en vele anderen aan boord.

Voor de eerste keer in de geschiedenis vindt een dergelijke dance-optocht plaats in de Verenigde Staten. Niet zo groots opgezet zoals in Europa (zoals de Street Parade van Zurich of onze eigen Fast Forward Dance Parade), maar wel zo intiem. Verwacht wordt dat enkele duizenden feestgangers zullen meelopen met de trucks. Om 1400 uur is de start van de optocht, te vinden aan de 'Market and Beale Streets', downtown San Francisco. De trucks zullen via een toeristische route door het havengebied eindigen op de Terry Francois Blvd, waar tevens een eindfeest plaats zal vinden.



De route in kaart gebracht

Het is niet nieuw dat er in San Francisco een straatfeest plaatsvindt. De jaarlijkse Gay Pride en Folsom Street Party's zijn een begrip voor menig Amerikaan en trekken vele duizenden bezoekers. Juist daarom heeft men gekozen voor de stad van de Alcatraz gevangenis en de Golden Gate Bridge.

SF Love Parade

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws