Nighttown en Off Corso bundelen krachten

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Rotterdamse clubs hebben elkaar nodig



Nighttown en Off_Corso tekenden maandag 7 juni een intentieverklaring voor een vergaande samenwerking. Vanaf februari 2005 willen zij, met behoud van eigen locatie, de Rotterdamse jongeren gezamenlijk gaan bedienen. Het geeft de twee podia de mogelijkheid hun diverse publieksgroepen dieper en breder op de hoogte te brengen van het aanbod in (muzikale) evenementen en andere cultuurvormen binnen en buiten de stad.

Roots, vernieuwing en multidiscipline, waarin vooral het gegeven 'voor en door Rotterdammers' van belang is, zijn de sleutelwoorden voor de samenwerking. Het behouden en aangaan van allianties met organisaties en partijen die de stad nieuw en aanvullend aanbod kunnen bieden, is hierin een belangrijk uitgangspunt.

Sinds enige jaren zijn beide podia o.a. intensief bezig een technisch productielab en een productiehuis te ontwikkelen. Door bundeling van deze plannen kunnen de podia dit proces veel efficienter uitwerken. Voor diverse Rotterdamse organisaties biedt dit een kans op professioneel advies en facilitaire ondersteuning bij het cultureel ondernemen in deze stad. Uiteindelijk doel van de samenwerking is om op termijn de trend van culturen in Rotterdam om te buigen van een mono- naar een dolby surround cultuur door middel van een urban innercity collective. Ambitie is om deze nieuwe 'movement' te laten uitgroeien tot een entiteit waar Rotterdamse jongeren zich mee kunnen identificeren en waarin zij zich thuis voelen.

Nighttown en Off_Corso stemmen de programmering op elkaar af en vullen deze waar nodig aan. De identiteit van de clubs blijft onveranderd en zal uitblinken in een duidelijk in- en extern beleid waarin openheid en consistentie centraal staan. Nighttown blijft het poppodium met livemuziek en danceavonden. Off_Corso blijft een innovatief cultureel podium waarin Nighttown verdieping wil bieden met o.a. live 'dance'. De locaties blijven op hun oude en vertrouwde stek met als voordeel dat ze op termijn de vruchten plukken uit de samenwerking.

Roger Olivieira, programmeur Nighttown, over de samenwerking: "Deze bundeling van krachten is goed voor het culturele klimaat van Rotterdam. Een intensieve samenwerking leidt tot een breder programma-aanbod en we staan te springen om met elkaar aan de slag te gaan!"

Michel Smit, directielid Off_Corso: "Ik ben trots en blij de toekomstige samenwerking met Nighttown openbaar te mogen maken. Niet alleen een manier om ons bestaansrecht te verzekeren, maar vooral een mogelijkheid om de kennis die we beiden in huis hebben te delen met anderen."

Nighttown
Off Corso

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws