Sven Vath opent Cocoon Club

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Cocoon Club: nieuw statement voor de clubcultuur!



Het gebouw

Op 3 juli opent Sven Vath samen met twee partners een nieuwe club in Frankfurt. "Cocoon Club wordt een nieuw statement voor de clubcultuur", belooft de Duitse technomeester Love2Party in een telefonische reactie. "De club van de 21ste eeuw. Qua architect, design, geluid, programmering."

De futuristisch ingerichte club biedt plaats aan 2000 bezoekers. Zij kunnen zich, naast een dansje, ook wagen aan een goede maaltijd in 1 van de 2 restaurants. Van vrijdag tot zondag kun je genieten van de beste house en technosets van resident dj's als Miss Kittin, DJ Hell, Richie Hawtin, Terry Francis en Terry Lee Brown Jr. Er mogen geen foto's worden gemaakt. "Want", zegt Vath. "Dat doe je niet in een heilige tempel."



De lounge

Ibiza
Sven Vath zit een maand voor de aftrap van de openingsparty al met zijn hoofd op het Spaanse partyeiland Ibiza. Daar organiseert hij vanaf 21 juni elke maandag de befaamde Cocoon clubavonden in Club Amnesia. "Al het voorbereidende werk is afgerond. Het boeken van dj's, het aanleveren van advertenties voor de media, het ontwerpen van een geheel nieuwe decoratie, dat soort zaken. We zijn er klaar voor!"



De dansvloer

Vijf maanden hebben Sven en consorten aan de voorbereiding van hun vijfde Ibiza-seizoen gewerkt. 23 juni vindt de kick off party plaats. Dj's die gedurende veertien weken voorbij zullen komen zijn onder andere Laurent Garnier, DJ Hell, Miss Kittin, Marco Carola en Alexander Kowalski. Hoogtepunt is de closing party op 20 september. Dan draaien onder andere Richie Hawtin en John Acquaviva, uiteraard samen met de meester: Sven Vath. Voor de totale Amnesia-programmering en alle andere informatie omtrent Cocoon, verwijzen we je door naar de Cocoon-site.



Het restaurant

Sven Vath is zaterdag 5 juni te bewonderen in de Rotterdamse Kuip tijdens Strike One. Op het Mysteryland Festival host hij zijn eigen Cocoon-tent. Een uitgebreid dubbelinterview met Carl Cox is te lezen in de aankomende editie van XPRS Magazine

Cocoon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws