Tweede nummer DJ Broadcast Magazine in de winkel

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

DJ Broadcast vangt gemis BG Magazine op


Deze week ligt de tweede uitgave van DJBroadcast Magazine in een oplage van 25.000 exemplaren bij de vaste verspreidingspunten: alle vinylspeciaalzaken in Nederland, Bijenkorf's Chill Out en een aantal hippe kledingzaken in de Randstad.

DJBroadcast Magazine is een nieuw Nederland's tijdschrift voor elektronische muziek en uitgaanscultuur dat bericht over het complete spectrum aan dansstijlen: van hardhouse tot minimal techno, en alles wat aar tussen zit. DJBroadcast Magazine verschijnt tweemaandelijks en is gratis!

DJBroadcast Magazine deel 2 telt 72 pagina's (8 pagina's dikker dan het eerste nummer!) en heeft de snel aan populariteit winnende hardhouse DJ Luna op de cover. Voorts bevat de nieuwe editie een uitgebreide special over microhouse (ook bekend als clickhouse of minimal), inclusief een gesprek met Ricardo Villalobos en een overzicht van microhouse in Nederland. Daarnaast aandacht aan Dimitri from Paris, Funk D'Void, het Warp label, de na vijf jaar ziekte weer aan het DJ-front teruggekeerde Miss Monica, het nieuwe Engelse talent Nic Fanciulli, de Franse regisseur en muziekproducer Agoria, en de even eigenzinnige als briljante Engelse producer James Holden. Uiteraard staat DJB nummer 2 tjokvol met besprekingen van recente albums en vinyl releases,

Het eerste nummer van DJBroadcast Magazine, dat in februari uitkwam, is positief ontvangen. Hoofdredacteur Victor Bakhuis: "Zowel het publiek als de muziekindustrie heeft bijzonder enthousiast gereageerd. 'Dit is waar we op zaten te wachten!' was de algemene teneur. Inmiddels weten platenmaatschappijen en adverteerders ons te vinden, en ook hebben veel lezers zich aangemeld als mogelijke medewerker. We hebben kennelijk iets losgemaakt."

Het redactieteam van DJBroadcast Magazine bestaat uit: Victor Bakhuis (hoofdredactie en sales/marketing), Eric van den Bogaard (hoofdredactie), Tijmen Voges (redactie DJ Guide) en Alfred Bos (eindredactie). DJBroadcast Magazine is een initiatief van het in 1998 door Rene Diks opgerichte communicatieureau De Rebellenclub, dat eerder o.a. de Camel Party Flights en Islander organiseerde. De Rebellenclub is tevens uitgever van de jaarlijkse DJ Guide (editie 2004 verschijnt in september) en initiatiefnemer van de website DJBroadcast.nl, waarop iedere werkdag nieuws en informatie over Nederlandse en buitenlandse dansmuziek wordt verspreid.

DJBroadcast

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws