Djax stopt met Nederhop en hiphop

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Miss Djax: het nieuwe is er een beetje af


Het Eindhovense Djax-label, waar o.a. techno-dj's als Justin Berkovi, Claude Young, Luke Slater en Dj Rush hun platen op releasten, zal in de toekomst geen Nederhop en hiphop meer uitbrengen. Dat vertelt eigenaresse Miss Djax aan VPRO's 3 voor 12.

Met dank aan Swan


"Nederhop is niet lucratief meer". De hoofdoorzaak ligt volgens Saskia Slegers (a.k.a Miss Djax) bij het downloaden via internet. "De verkoop is zo hard teruggelopen dat het niet meer haalbaar is om platen te blijven uitbrengen. We verkopen nog maar 1/3 in vergelijking met vroeger. Dat is te doen als je 100.000 exemplaren verkoopt, maar bij ons gaat het soms om 600 tot 1500 exemplaren."

Slegers is ook minder geinteresseerd geraakt in de huidige ontwikkelingen van de Nederhop. "Ik sta er niet meer om te springen, het nieuwe is er wel een beetje af. Ik heb ook geen idee hoeveel een groep als Opgezwolle momenteel verkoopt. Je kan namelijk veel aandacht krijgen, maar dat hoeft zich niet meteen in verkopen om te zetten."


Hip- en Nederhop-fans zullen dus ergens anders hun heil moeten gaan zoeken. Voor de technofans onder ons geen zorgen. Deze lente zal Miss Djax een mixalbum met daarop haar 25 favoriete Djax-Up-Beats tracks releasen en ook zit er een nieuwe 12" van haar aan te komen.

Djax
Miss Djax
3 voor 12

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws