Recordpoging DJ Freeze mislukt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Wereldrecord net niet verbroken


Van 18 tot en met 21 december stond de Groningse DJ Freeze voor de moeilijke opgave een marathon deejay-sessie van 75 uur te volbrengen. Met deze gooi naar eeuwige roem poogde de Nederlander een vermelding in het 'Guinness Book of Records' te krijgen. Tijdens het helse karwei mocht de 32-jarige Lodewijk Verminnen wel plaatsnemen op een stoel. Verder werd hem de gelegenheid geboden om na elke acht uur een kwartier pauze te nemen. Voorzien van talloze kannen koffie en overvolle platenkoffers begon Verminnen aan zijn bijna ondoenlijke opdracht.

Tekst: Robin

Lodewijk Verminnen is vooral bekend als DJ Freeze van de groep Zombi Squad. Samen met vriend en compagnon Frederique Dost runt hij sinds enige tijd deejay-school en kledingwinkel 'the Cella' in de Steentilstraat te Groningen. Om meer publiciteit voor hun onderneming te genereren, kwam Dost op het idee om het wereldrecord plaatjes draaien te verbeteren. Aangezien Dost niet bepaald bedreven is in het aan elkaar mixen van platen, werd Verminnen met de klus opgezadeld. Als onderkomen voor de recordpoging werd uiteraard gekozen voor hun eigen zaak in Groningen.

Het wereldrecord stond tot dan toe op naam van de Amerikaan Hugo Boss. Begin februari van het vorig jaar wist de Yankee met een sessie van 74 uur een nieuw record te vestigen. Alleen nog house DJ's hadden zich aan het karwei gewaagd. Juist hierin lag de uitdaging voor Verminnen; hij zag voor zichzelf een rol weggelegd om als eerste hiphop DJ iedereen te overtreffen. Ondermeer rapper Brainpower werd aangetrokken als jurylid. Laatstgenoemde zou tevens opnamen maken voor muziekzender MTV.



Zombi Squad

Op woensdagmorgen 18 december om elf uur was het dan eindelijk zo ver. Voorgaande nachten hadden de zenuwen zich meester gemaakt van de Groninger, waardoor er van de voorgenomen voorbereiding weinig terecht was gekomen. Desalniettemin trad Freeze vol goede moed aan om in zijn poging achthonderd tot duizend platen te draaien. Speciaal voor deze actie had de gemeente Groningen een ontheffing gegeven waardoor de zaak gedurende de hele rit open mocht blijven. De naastgelegen winkels steunden de actie door het beschikbaar stellen van apparatuur en voedsel.

Gedurende de drie dagen en nachten werd Verminnen doorlopend gesteund door vrienden en nieuwsgierigen. Vanwege geluidshinder moest het volume in de nachtelijke uren echter wel worden gedempt. "We moeten aan de buren denken", aldus Freeze, die er donderdagnacht naar omstandigheden nog fit uitzag. Jammer genoeg had hij zaterdagmiddag het uiterste van zijn fysieke kunnen bereikt en stortte hij na 72,5 uur in. "Hij moet naar bed", luidde de voordehand liggende conclusie van een te hulp geschoten politieman. Hiermee kwam er helaas een vroegtijdig en roemloos einde aan het dappere initiatief van onze landgenoot.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws