Gemeente Amsterdam is gek

Partyscene Redactie | 20 april 2012
headlines

De gemeente Amsterdam heeft sinds deze week besloten dat alle Koninginnedagfeesten met kaartverkoop alleen nog maar kaarten in de voorverkoop mogen  doen en niet meer aan de deur op de dag zelf.
kdag
Dit uit angst voor partygangers die massaal op drift zouden gaan op zoek naar toegang tot feesten. Het is logisch dat autoriteiten, na fatale gebeurtenissen op verschillende grote evenementen in de wereld, alle scenario's onder de loep nemen, alsdus het God Save The Queen event. Maar de huidige aanpak en angsten zijn zwaar overdreven en het lijkt ons dat de gemeente ad hoc beslist en wekelijks de richting van het beleid wijzigt.

Het is overbodig te zeggen dat organisaties gigantisch balen van deze situatie die de traditie van Koninginnedag doorbreekt en dance verder in het verdomhoekje duwt. Verantwoordelijkheden worden steevast heen en weer geschoven  in plaats van het zoeken naar een werkbaar partnerschap tussen de gemeente en organisatoren, die toch gezamenlijk de liefhebbers moeten onderbrengen. Eerst worden we uit het centrum verbannen en vervolgens is men bang dat mensen massaal naar de buitenkanten opzoeken en de informatievoorzieningen door de hele stad negeert.

Zo gaat een hele mooie traditie die heel veel mensen naar Amsterdam bracht, en veel geld in het laatje bracht, naar de knoppen. Zonde!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws