Wereld Aids Nacht

Partyscene Redactie | 10 november 2011
headlines

Op donderdag 1 december brandt in Amsterdam de jaarlijkse Wereld Aids Nacht los.

dj rushZo’n tien toonaangevende clubs en poptempels schenken in hun programma die avond en nacht aandacht aan het feit dat steeds meer mensen in het uitgaansleven zich met hiv/aids in hun leven geconfronteerd zien. Dit doen ze met bruisende feesten, met programma’s vol kunst en cultuur, met optredens en heel veel muziek. Iedere locatie in de eigen stijl, en voor het eigen publiek: van de smaakmakers rond het Leidsplein als Jimmy Woo, de Sugar Factory, Club Church en de Chicago Social Club tot de trendsettende dansvloeren van Club Air, Studio 80 en Roque; van de galerie en media room van de Melkweg tot het restaurant van de Supperclub.

Het onbetwiste Grand Central van Wereld Aids Nacht is als vanouds Paradiso, met het legendarisch meeslepende Lovedance. Drie podia, drie dansvloeren en een krioelend trappenhuis onder het motto: A full night extravaganza of stars & freaks. De line-up dit jaar telt zo’n 100 personen die zich in zullen zetten voor het goede doel, onder wie de wereldvermaarde dj Rush uit Chicago, The Correpondents uit Groot Brittannië en The Glimmers uit België.

De hele organisatie van Wereld Aids Nacht en Lovedance doneert expertise, netwerk, bloed zweet en tranen aan het goede doel; de artiesten, sterren en illustere onbekenden doen gratis of tegen sterk gereduceerde tarieven mee. Alles om een zo spectaculair mogelijk programma neer te zetten en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het Aids Fonds.

Hiv/aids is door de effectieve behandelingen inmiddels grotendeels onzichtbaar geworden maar grijpt lichamelijk nog steeds behoorlijk in, het maakt de eigen gezondheid, of die van geliefden, familie en/of vrienden tot een bron van zorg. Ook sociaal stelt het mensen vaak voor grote problemen want het is geen makkelijk gespreksonderwerp. Integendeel, het is maar al te snel een reden voor schaamte; iets om te negeren of te verstoppen.

Check www.wereldaidsnacht.nl voor meer info.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws