Havana Cultura Tour

Partyscene Redactie | 8 november 2011
headlines

Gilles Peterson trapt zijn Havana Cultura Tour op 17 november af in de Sugar Factory.

Sugar Factory heeft de primeur van de Havana Cultura Tour met niemand minder dan Gilles Peterson. Deze ‘sugardaddy’ van kwaliteitsjazz, soul, dubstep en house start zijn Europese tour in zijn favoriete Amsterdamse club. Op donderdag 17 november presenteert hij de door hem samengestelde All-Star Cubaanse band, die een stroom aan cross-over ritmes ten gehore zal brengen.

gilles peterson

Met deze tour brengt de muziekkenner het hart van Havana’s muzikale underground scene naar Europa. De sterren van de Havana Cultura Tour zijn souldiva Danay Suarez, wereldbekend pianist Roberto Carcassés en Edrey van de hype rapgroep Ogguere. Gilles Peterson host het nachtconcert en klimt ook zelf, samen met collega en vriend Simbad, achter de draaitafels. Bij dit nachtconcert wordt tevens de bijbehorende CD gepresenteerd:‘Gilles Peterson Presents ‘Havana Cultura: The Search Continues’. Op dit nieuwste album van de Havana Cultura collectie komt de liefde van Gilles voor Cuba en haar muzikale mengelmoes terug.

Gilles vertelt: “De laatste drie jaar heb ik regelmatig Havana bezocht en ben ik verliefd geworden op deze fascinerende, buitengewone stad. Ik begin maar net te begrijpen hoe diep de muziek geworteld zit in de zielen van de mensen daar… de drum is hun hartslag.” De Havana Cultura band zal in Sugar Factory de muzikale essentie van het nieuwe album ten gehore brengen. Op dit album dichten diverse muzikanten, vocalisten en rappers de kloof tussen jazz, soul, traditionele Cubaanse ritmes, reggaeton en hiphop. Deze echte Cubaanse artiesten springen moeiteloos van rumba naar dansbare piano via hiphop naar oude soul. Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop.

Meer info op www.sugarfactory.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws