Het Kabinet

Partyscene Redactie | 20 september 2011
headlines

Dekmantel kondigt de tweede editie aan van Het Kabinet, van 24 tot en met 26 november.

Drie dagen lang kunst, cultuur en muziek in Studio/K. Van 24 tot en met 26 november organiseert Dekmantel de tweede editie van Het Kabinet in Studio/K in Amsterdam. Het festival biedt een veelzijdig muzikaal aanbod waar vernieuwende elektronische muziek de boventoon voert met exclusieve optredens van grote artiesten zoals Matthew Herbert, The Field en een showcase van het populaire Engelse label Swamp 81. Daarnaast is er ook dit jaar ruim aandacht voor kunst en cultuur aangezien er samengewerkt wordt met vooraanstaande instellingen zoals FOAM, IDFA en NIMk.

the field

In de muziekprogrammering is gekozen voor een diversiteit waarbinnen de combinatie van funk, soul en experiment als bindende factor fungeert. Alle favoriete stijlen, variërende van disco en house tot aan dubstep, techno en elektronica - smelten samen in één lang weekend. Het festival wordt op donderdagavond geopend met een live optreden van de Zweedse techno-sensatie The Field. Deze aan Kompakt gelieerde act kondigde onlangs aan dat het lang verwachte nieuwe album in oktober zal verschijnen. De openingsshow zal het enige Amsterdamse optreden zijn gedurende de lange Europese album tour.

Voorverkoop van passe-partouts en losse tickets voor Het Kabinet start op zaterdag 18 september via www.dekmantel.com en www.hetkabinetfestival.nl . Een gelimiteerd aantal passe-partout tickets is beschikbaar en kost €40,- en geeft toegang tot alle programmaonderdelen. Hieronder de line-up.

Donderdag 24 November

deuren open 21u | €14

The Field live

Walls live

Vrijdag 25 November

22u tot 4u | €18

Zaal 1 (hosted by Swamp 81)

Loefah

Pinch

Boddika

Addison Groove

MC Chunky

Awanto 3

Zaal 2

Jackmaster

Cosmin TRG

Tom Trago

Cinnaman

Zaal 3

Audio Culture DJs

Zaterdag 26 November

22u tot 6u | €20

Zaal 1

Matthew Herbert

Shed presents WAX

Dekmantel Soundsystem

Tom Ruijg

Zaal 2

Motor City Drum Ensemble

Vakula

San Proper

Juju & Jordash

Zaal 3

Night Flight DJs

 

Meer info op www.hetkabinetfestival.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws