Herfstdrift Festival

Partyscene Redactie | 16 september 2011
headlines

driftNijmegen valt wederom met zijn neus in de boter. Op zaterdag 26 november geeft Drift Festival gevolg aan haar zomerdebuut met een herfsteditie die zelfs het hardnekkigste bladerdek doet opstuiven.

Met Herfstdrift wordt de lijn voortgezet van vooruitstrevende elektronische muziek en culturele activiteiten. In het karakertistieke cultuurerfgoed De Vasim wordt van 13.00 tot 00.00 uur gedanst alsof het festivalseizoen nooit is afgelopen. Niets staat Drift nog in de weg voor een festivaldag van formaat.

Al ruim negen jaar voorziet Drift de Nijmeegse nacht van kwalitatieve vierkwartsmaten en memorabele avonden. Afgelopen mei kreeg het Driftverhaal een nieuw hoofdstuk in de vorm van een intiem buitenfestival met klinkende (inter-)nationale namen. De inspirerende setting van cultuurerfgoed De Vasim, de geestdrift van het Nijmeegse publiek en natuurlijk die van Driftgangers uit andere delen van het land maakten Drift Festival zo onvergetelijk, dat een vervolg niet tot volgend jaar kon uitblijven. En omdat De Vasim zowel binnen- als buitenmogelijkheden biedt, werd besloten de grenzen van het festivalseizoen te trotseren met deze allereerste Herfstdrift.

Verwacht wederom een breed cultureel programma, waarover later meer. In de twee area’s van Herfstdrift kan genoten worden van het vooruitstrevendste wat de vierkwartsmaat te bieden heeft. Britse technohoop in bange dagen Sandwell District laat zien wat zij verstaat onder industriële dansmuziek. Birmingham’s bloedeigen technogigant Surgeon brengt zijn abstracte grooves ten gehore in een solide dj-set. En Kyle Hall laat na zijn overweldigende optreden op Lowlands ook aan de Waal horen dat Detroit verre van dood is. Om nog maar te zwijgen van Berlijnse knutselhousepionier Soundstream, die met zijn brutale discoloops iedere dansvloer in vuur en vlam zet.

De vaderlandse strijdkrachten worden vertegenwoordigd door niemand minder dan Friesland’s finest Delta Funktionen, Rotterdamse househelden Steven Pieters & Khalil en niet te vergeten Nimma’s eigen Darko Esser. William Kouam Djoko neemt de microfoon en de laptop ter hand voor een van zijn veelbesproken live optredens. En een speciale rol is weggelegd voor lokaal deephousecollectief ESHU, dat op Herfstdrift haar live-debuut maakt. Nijmegen laat je horen!



Datum: 26 November 2011

Tijd: 13:00 t/m 00:00

Locatie: De Vasim, Nijmegen

Kaartverkoop start 13-09-2011

Earlybird: €20,00 / 24-uurs Early Bird (dinsdag 13-09-2011 12:00 t/m woensdag 14-09-2011 12:00)

Reguliere tickets: €27,00

Passe-partout: Herfstdrift + 'Nachtdrift @ Doornroosje' / Earlybird € 30,00, Regulier € 37,00

Line-up: Surgeon (GB), Sandwell District (GB), Kyle Hall (VS), Soundstream (DE), Petter & Kornél Kovács (SE), Delta Funktionen, Darko Esser, William Kouam Djoko (live), ESHU (live), Tim Woestenenk (live), Steven Pieters & Khalil

Brent Roozendaal & Alex Jansen, SYS

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws