Secret Sundaze naar Nederland

Partyscene Redactie | 19 augustus 2011
headlines

Op vrijdag 19 augustus viert Secretsundaze, het populaire underground collectief uit Londen, haar 10e verjaardag in Studio 80! Voor deze speciale gelegenheid hebben secretsundaze frontmannen James Priestley en Giles Smith de live-act Wbeeza uitgenodigd.
secret sundaze
James Priestley (secretsundaze, Simple, The Camp, UK) en Giles Smith (secretsundaze, Two Armadillos, UK) – oude schoolvrienden - zijn in 2001 begonnen met kleinschalige buitenfeestjes in Londen. Al snel werd er door heel Londen over gepraat en de feestjes werden steeds populairder. Inmiddels tien jaar later hebben ze The Secret Agency (met onder andere Chez Damier, Delano Smith, Keith Worthy etc.), een eigen label en ook buiten Londen zijn de secretsundaze feesten een groot succes gebleken: afgelopen jaar veroverden ze al de Panoramabar (Berlijn), Robert Johnson (Offenbach), La Terrazza (Barcelona) en de Space Club op Ibiza.

De jonge Londense producer Wbeeza (Third Ear Recordings, UK) is sinds vorig jaar aangesloten bij The Secret Agency en brak door na verschillende releases op Third Ear Recordings, het label waar ook Theo Parrish’ ‘Falling Up’ op is gereleased. Wbeeza maakt muziek die absoluut niet in een hokje te stoppen is, en wordt wel vergeleken met artiesten als Norm Talley, Delano Smith, Mike ‘Agent X’ Clark, Moodymann en Andrés. Wbeeza zal tijdens 10 years of secretsundaze live optreden!

Behalve Giles, James en Wbeeza, staat er ook Nederlands talent op het programma. De link tussen secretsundaze en squz was snel gelegd, aangezien er heel wat artiesten bij deze agency zitten die erg goed bij secretsundaze passen. De keuze is gevallen op Tom Ruijg, Bob Nagel en Maarten Bloem, die volgende week ook alle drie op Mysteryland draaien. Dit wordt een mooie avond om alvast goed op te warmen!

Tom Ruijg opent in de voorzaal, voordat de secretsundaze heren het overnemen. Tom begon pas drie jaar geleden met draaien en produceren en is in korte tijd uitgegroeid tot één van de vaste namen binnen de scene. Hij wist onlangs nog op het Welcome to the Future festival de Future tent volledig vol te trekken, en zette vervolgend zeer goede live-set neer. Met succesvolle releases op Bangbang! en een hele rits aan remixes (op onder andere Blackrose, Remote Area en Soweso), en een dikke remix op Melon’s Ratio? in het verschiet is Tom Ruijg zeker een naam die je in de gaten moet blijven houden.

De achterzaal is de hele nacht het domein van Bob Nagel en Maarten Bloem. Deze jongens zijn onafscheidelijk en na een lange reis naar het verre oosten is het duo weer helemaal klaar om samen achter de draaitafels te verschijnen. Qua sound zullen Bob en Maarten niet onder doen voor secretsundaze, je kunt een combinatie van zeldzame en obscure detroit techno en house platen verwachten in combinatie met regelrechte classics.

Secretsundaze – 19 Augustus 2011

23:00-05:00 @ Studio 80, Amsterdam

Presale €12,50 | Doorsale €14 | GraagGezieneGasten €12


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws