Off Centre

Partyscene Redactie | 24 augustus 2011
headlines

Jamie Woon is op donderdag 29 september openingsact van Off Centre festival in de Amsterdamse Melkweg. Onlangs ontpopte de talentvolle zanger zich op Pitch Festival als de absolute publiekslieveling en inmiddels is bekend dat hij ook op de komende editie van Lowlands het publiek voor zich mag winnen. Het optreden in de Melkweg is de eerste clubshow van Woon in Nederland.
off
Woon mag met recht één van de grote ontdekkingen van 2011 genoemd worden. Met zijn mix van soul, pop en electronica is de jonge zanger vergelijkbaar met James Blake, die vorig jaar doorbrak. Blake stond in mei 2010, luttele maanden voor zijn doorbraak, op de eerste editie van Off Centre voor een select liefhebberspubliek. Jamie Woon is, dankzij het succes van zijn single 'Lady Luck' en het album 'Mirrorwriting', inmiddels al een stuk groter dan Blake destijds was en is de perfecte artiest om het openingsoptreden van Off Centre te verzorgen.

Off Centre is een driedaags festival gericht op (ver)nieuwe(nde) elektronische muziek en vindt van 29 september t/m 1 oktober plaats in de Melkweg, Sugar Factory en Westerunie te Amsterdam. Eerder werden diverse namen voor het nachtprogramma aangekondigd, onder wie The Gaslamp Killer, Jamie XX, Robert Hood, Nathan Fake, Sandwell District en Africa Hitech.

Off Centre brengt liefhebbers van elektronische muziek een selectie van spannende geluiden en veelbelovende, nieuwe namen. Het festival slaat een brug tussen dance en livemuziek en loopt graag voor de troepen uit, met veel aandacht voor melodie en cross-overs. Op de eerste editie, in mei vorig jaar, stonden grote namen als James Holden en Gui Boratto naast – imiddels ontdekte –talenten als James Blake, Mount Kimbie, Gold Panda en Lone. De Melkweg is hoofdlocatie van Off Centre. het festival vindt niet alleen plaats in de concertzalen op de benedenverdieping, maar ook in de Theaterzaal, Cinema en Mediaroom en betrekt daarmee het hele gebouw. Ook op twee andere belangrijke plekken uit het Amsterdamse nachtleven, de Sugar Factory en de Westerunie, vinden avonden plaats. Off Centre is een autonoom initiatief van de Melkweg, dat als belangrijkste doel heeft nieuwe, elektronische muziek naar Amsterdam te halen en een podium te bieden.

Losse tickets: €14 + lidm., verkrijgbaar via www.ticketservice.nl en de bekende adressen. Off Centre passe-partout, verkrijgbaar à €50 + lidm., is ook geldig voor dit optreden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws