Radical

Partyscene Redactie | 19 augustus 2011
headlines

radicalOp 17 september vind de eerste editie van Radical in Patronaat plaats. Radical, opgezet in 2007 door dj Myrkur (Rik Kooyman) en Nika (Rosa Maria Koolhoven) organiseert al meer dan drie jaar dubstep georiënteerde feesten in de OT301 in Amsterdam en heeft al artiesten langs gehad van het kaliber Ramadanman, Icicle, Untold, Cyrus en Headhunter.

Voor de eerste editie in Patronaat komt Radical met Kryptic Minds als headliner, een bekende bij de trouwe Radicalganger en een naam die als muziek in de oren moet klinken bij liefhebbers van zowel de stevigere als diepere 'eyes-down' dubstep. In 2011 timmeren ze stevig verder aan de weg om hun status als een van de grote namen in het genre verder te verstevigen, onder andere met 12' singles als 'Badman', hun eerste album 'One of Us' beide uitgebracht op het gerenommeerde Swamp '81 label en recentelijk hun tweede volledige album 'Can't Sleep'.

Kryptic Minds wordt versterkt door een andere naam die eerder zijn opwachting maakte op Radical: Phaeleh. Hoewel deze uit Bristol afkomstige artiest al een flink aantal jaren actief is als producer liet zijn echte doorbraak nog even op zich wachten, tot voor een paar jaar geleden. Sindsdien is Phaeleh uitgegroeit tot de grootste naam binnen de muzikalere kant van dubstep, met de kenmerkende vloeiende melodieën en meeslepende athmosfeer die terug te vinden zijn in zijn producties. Voor hen die onbekend zijn met Phaeleh; het album 'The Cold In You' is net uitgekomen.

Radical residents June Miller en Myrkur zullen de avond in stijl openen. June Miller zijn zeker geen kleine jongens en hebben zowel in drum n bass als in dubstep diverse releases uitgebracht op labels als Horizons en met remixes van Instra:mental. Hun sets zijn onvoorspelbaar, dansbaar en muzikaal. Myrkur staat zowel bekend om z'n melodieuze als donkere halfstep georienteerde sets en heeft al diverse keren zijn opwachting gemaakt op eerdere edities van dikke dubstep in Patronaat.

Check www.patronaat.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws