Marc Romboy geeft les!

Partyscene Redactie | 17 augustus 2011
headlines

Tijdens de twee maandelijkse TWSTd Producers Masterclass doen een of meerdere artiesten een boekje open over de hun ervaringen in de studio en over de nieuwste muziekproductietechnieken en -software. Naast een hoop tips & tricks voor de beginnende DJ of producer, worden er ook nieuwe technieken gepresenteerd voor gevorderden onder ons.

Voor komende editie zullen er wederom verschillende technieken worden behandeld door Ableton gecertificeerd trainer en Pyntago-leraar Michel Sanchez-Infante (artiestennaam Minz) en Max Coppens (onder meer bekend van Specker met live-optredens tijdens Amsterdam United en Awakenings Festival). Het tweede deel van de avond zal Marc Romboy de futuristische Emulator demonstreren en uitleg geven wat de mogelijkheden van de toekomst zijn.

De HoloDesk of Emulator is ontwikkeld in Nieuw Zeeland als een performance-tool voor DJ's en Digital-based-artiesten. Het is soort van holografisch 2D touch screen dat aan twee kanten geprojecteerd wordt. Hierdoor kan het publiek voor het eerst echt meekijken naar wat de DJ of performer allemaal aan het doen is tijdens zijn of haar optreden en het mag duidelijk zijn dat de Emulator meer is dan alleen een DJ-tool. De aanraking met de handen wordt direct omgezet in een MIDI-signaal, hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat zal Marc Romboy laten zien tijdens een 1 uur durende Masterclass.

De TWSTd Producers Masterclass vindt plaats op vrijdag 26 augustus in de grote zaal van Studio 80. De deuren gaan open tussen 19.30 uur en 20.00 uur (dus zorg dat je op tijd bent) en het programma duurt tot ongeveer 22.30 uur. De bezoekers zijn vervolgens van harte welkom te blijven hangen voor het nachtprogramma van Studio 80; WE ARE E.

Marc Romboy zal daarbij tevens een DJ-set weggeven tijdens WE ARE E naast artiesten als Arjuna Schiks (live) en Terry Toner. Helaas zijn er slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar voor de workshop en masterclass, dus zorg ervoor dat je niet te lang wacht met je aan te melden.

Studio 80, TWSTd en Ableton presenteren: TWSTd Producers Masterclasses

Vrijdag 26 augustus 2011

Studio 80, Amsterdam

Entree: 12,50
www.studio-80.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws