Sundercurrent

Partyscene Redactie | 11 augustus 2011
headlines

Sundercurrent is een serie van vijf vrijzinnige zondagfeesten op het IJ in Amsterdam.

De vergunningen zijn rond; vanaf 14 augustus is het vijf zondagen op rij van tien uur 's ochtends tot tien uur 's avonds feest bij Undercurrent, de nieuwe indoor & outdoor evenementenlocatie in Amsterdam Noord, drijvend op het IJ. 'Sundercurrent' is een speelplaats voor creatieve levensgenieters die houden van borrels, beats, ballonnen, zitzakken en pingpong zoals op de camping. Het klinkt als een verkapte afterparty - en dat is het ook. Een verlenging van de zaterdagnacht die overgaat in een chille zondag. Later op de dag fris aanschuiven kan natuurlijk ook. De toegang tijdens het openingsfeest op 14 augustus is gratis!

sundercurrent

Muzikale hofleveranciers zijn in wisselende formaties de dj's van 'Schmeck Pony', 'Body Music' en 'Vriendjespolitiek'. Een mooie samensmelting van subculturen. Artiesten die de Sundercurrent line-ups invullen zijn o.a.: Taras van de Voorde, Philip Young, Warren Fellow, Trish Former Friends, Koen Lebens, Francesco Robustelli, Risk Sound System, Erick Eerdhuizen, KERK!, Edo Salgado, Pompidou, Brand, Elias, Timothy Watt, Timo Spruit, Dekky, Andy Dwarf, Didier Stijn, Ferdinand, Andreas Bergmann, Brian S, Max Morel en Lisiduna Madhouse Bros.

Het grote indoor gedeelte met hoge glazen gevel is licht en voelt natuurlijk aan door het uitzicht op het water. Hier kun je dansen, spelletjes doen (pingpong, tafelvoetbal, jeux des boules) of chillen in hangmatten en hangstoelen, met of zonder waterpijp. De naastgelegen kleinere area diende voorheen als donker auditorium en leent zich prima om de nachtelijke feestsfeer langer door te trekken; neverending nighttime! Het enorme terras aan het water wordt omheind door riet, bedekt met strandzand en ingericht met oude stoelen en banken, olievaten als tafels, pallets, zitzakken, zwembadjes en kleurrijke parasols. Perfect voor gezellige Sundercurrent picknicksessies en massages. Op de kade kun je doeken en hout bekladden (als terugkerende decoratie voor de volgende Sundercurrent edities), vissen met je zelfgemaakte bamboehengel, darten of watergevechten houden.

Om Amsterdam kennis te laten maken met Sundercurrent is de toegang gratis tijdens het openingsfeest op zondag 14 augustus! De daaropvolgende zondagen (21 en 28 augustus, 4 en 11 september) bedraagt de entreeprijs 5 euro.

Meer info vind je op www.sundercurrent.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws